Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Черноморието без персонал - всички бягали в чужбина

Черноморието без персонал - всички бягали в чужбина

Черноморските ни курорти изживяват криза в набирането на персонал за летния сезон, съобщава в-к „Труд“. Традиционно, голяма част от хотелите стартират работа около Великден с промоции за почивните дни. Сезонът пък стартира още в края на април, когато започват да пристигат чуждестранните туристи, търсещи първите топли лъчи, преди курортите да се изпълнят с шум и тълпи.

Черноморските ни курортиизживяват криза в набирането на персонал за летния сезон, съобщава в-к „Труд“.Традиционно, голяма част от хотелите стартират работа около Великден с промоцииза почивните дни. Сезонът пък стартира още в края на април, когато започват дапристигат чуждестранните туристи, търсещи първите топли лъчи, преди курортитеда се изпълнят с шум и тълпи.

Тази година обаче хотелиерите се оплакват оттрудности в набирането на персонал, което може да забави отварянето нахотелите.Причината за това специалистиоткриват във факта, че много от кадрите в областта на туризма заминават даработят извън България, където заплатите са същите, но в евро, вместо в лева. Унас готвачите, например, взимат около 2000 лв. месечно, докато в чуждитекурорти заплатата е около 2000 евро.

В същото време обаче някоихотелиери твърдят, че отлив на кадри няма, просто обектите са твърде много иняма достатъчен брой подготвени работници, които да запълнят все повечетосвободни позиции.

Засега не е ясно дали кризата щепродължи и в началото на сезона и дали ще се отрази на старта му. Всеизвестенфакт е, че голяма част от сезонната работна ръка са младежи – ученици истуденти, които обаче трябва да завършат учебната година преди да заминат покурортите. Вероятно, това също се явява фактор, задълбочаващ кризата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега