Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четирима полицаи са задържани за участие в престъпна група за каналджийство

Четирима полицаи са задържани за участие в престъпна група за каналджийство

Четирима полицаи са задържани за участие в организирана престъпна група за каналджийство, информират от пресцентъра на МВР. Разследването е установило, че наблюдаваната група е плащала регулярно на униформените. Работата по случая продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура

Четирима полицаи са задържани за участие в организирана престъпна група за каналджийство, информират от пресцентъра на МВР. Разследването е установило, че наблюдаваната група е плащала регулярно на униформените. Работата по случая продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура

В стартиралата вчера в 18 часа действията са осъществени от служители на дирекция „Вътрешна сигурност“ и СДВР, следователи от следствения отдел на Специализираната прокуратура. Към момента са задържани 4-ма полицейски служители от ОДМВР-София:  Г.Ж – ръководител на организираната престъпна, и участници П.Г., Н.Г. и К.Е.  Те са привлечени като обвиняеми по чл. 281, а Г.Ж. и по чл. 302 т.1 от НК – поясни наблюдаващият прокурор Детелина Йотова. 

При предприетите процесуално-следствени действия – обиски и претърсвания, у задържаните, в ползвани от тях автомобили и в домовете им са открити различни суми в евро, лева, турски лири и други валути, „прави“ телефони, СИМ-карти, мобилни телефони, две флаш памети, пакет с изделия от жълт метал. Четиримата са задържани за 72 часа,  предстои да се гледа мярката им за неотклонение, допълни Йотова.

"Проведохме сложна и трудна операция, тъй като задържаните са знаели как да се предпазят. В случаи като този, когато професионалистите действат заедно и в името на сигурността, резултатите са налице. Операцията е послание към всички честни служители, за да не се петнят името и трудът им", категоричен бе директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ ст. комисар Румен Ганев.

Той допълни, че МВР предприема допълнителни мерки за превенция и противодействие на силния корупционен натиск, на който са изложени служителите на министерството с контролни функции в районите на границата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега