Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шестима отиват на съд за каналджийство

Шестима отиват на съд за каналджийство

Шестимата нашенци са подпомагали 7 иракчани и трима афганистанци да се прехвърлят у нас нелегално.

Районнатапрокуратура в Средец повдигна обвинения на шестима души, който са подпомагали 7иракчани и трима афганистанци да се прехвърлят у нас нелегално. Каналджиите са задържани при проведена под ръководството на Прокуратурата акция на служители на ДАНС и ОДМВР - Бургас.

Новината съобщиха Апелативният прокурор на Бургас г-н ЛюбомирПетров, неговият заместник, г-жа Йовита Григорова и Директорът на ОД на МВР–Бургас, старши комисар Калоян Калоянов по време на среща с медиите днес. Досъдебните производства са две, но е възможно те да бъдат обединени. Прокурор Петров посочи, че всички обвиняеми са привлечени с обвинения почл.281 ал.ІІ от НК, като предвиденото в закона наказание за престъплението е„лишаване от свобода“ за срок от 1г. до 6 г. и „глоба“ от 5 000лв. до20 000лв.

Обвинения са повдигнати на Георги Панчев(на 28г. от с. Житосвят, общ. Карнобат), на когото е наложена мярка за неотклонение„подписка“, и Димитър Стоянов ( на 43 г.от гр. Карнобат), който е задържан за 72часа и спрямо когото предстои да бъде внесено искане за определяне на постояннамярка „задържане под стража“.

По второто досъдебно производство саповдигнати обвинения на Филип Боянов (на 30г. от гр. Средец), Ради Гарджев (на39г. от гр. Карнобат), Дарина Косева (на 32г. от гр. Бургас), Андрей Тодоров (на 33г. от гр. Средец). Всички те са задържани за 72 часа и предстои да бъдевнесено в съда искане за определянето на постоянни мерки за неотклонение спрямотях.      

Прокурор Петров добави, че ако в процесана разследване бъдат установени данни, че се касае за ОПГ, е възможно делото дабъде прехвърлено на Специализираната прокуратура, която е компетентна в такиваслучаи.

Старши комисар Калоянов съобщи, че еразкрита цялата организация,  а всеки отзадържаните е имал точно място е схемата. Тя е включвала посрещането начужденците в пограничните райони и извозването им до град София, както и че приизвършването на арестите, част от задържаните са оказали съпротива на органитена реда.

Прокурор Петров каза още, че се изясняватсумите, които е трябвало да получат обвинените, както и начинът, по който етрябвало да бъдат получени, но е категоричен, че става дума за получаване наимотна облага от страна на обвиняемите.

Прокурор Петров запозна журналистите иоще един случай, при който лишеният от свобода Георги Димитров, който е бил вотпуск, но се е укрил и не се е завърналв Затвора Бургас, е бил задържан в къща, намираща се в с. Черница, общ.Сунгурларе. В същата къща са открити, огнестрелни оръжия, муниции, наркотичнивещества, прекурсори, пособия  заизработка на наркотични вещества и множество крадени вещи. 

Старши комисар Калоянов добави, че осъдениятДимитров е приведен в затвора. Налице са данни, че откритите оръжия са били преправенив бойни, а част от откритите вещи са отнети от гр.Бургас и региона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега