Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четирима загинаха при масови протести във Вашингтон

Четирима загинаха при масови протести във Вашингтон

Тълпа от демонстранти опита да окупира сградата на Конгреса в столицата на САЩ, където се провежда процедурата по утвърждаване на Джо Байдън като новия президент на страната.

Четирима загинаха при масови протести във Вашингтон. Тълпа от демонстранти опита да окупира сградата на Конгреса в столицата на САЩ, където се провежда процедурата по утвърждаване на Джо Байдън като новия президент на страната.

Към момента е известно, че протестът е организиран от привърженици на загубилия изборите за втори мандат Доналд Тръмп. Първата жертва е била застреляна от охранителните сили на Конгреса. По думите на началника на вашингтонската полиция Робърт Конти, останалите трима са загубили живота си при "спешни медицински случаи". Ранени също има, като сред тях е и служител на реда. Конти допълни, че на територията на сградата са открити две самоделни взривни устройства, коктейл Молотов, както и оръжие.

Охранителите на Конгреса прибягнаха до шокови патрони и сълзотворен газ в опит да разпръснат размирниците. Коментатори обявиха щурма на Конгреса като "опит за преврат". Те призоваха Тръмп да направи изявление, с което да успокои страстите. И той го направи, но по обичайния си начин, заради което бе блокиран от основните социални мрежи Facebook и Twitter.

В обръщението си той отново заговори за "откраднати избори" и "изборна победа", което противоречи на официалните данни. Поради тази причина профилите на държавния глава бяха маркирани като разпространяващи фалшиви новини. Оспорването на изборите от страна на Тръмп обаче доведе до разделение в собствената му партия.

Извънредното положение във Вашингтон беше удължено от кмета на града до 21 януари.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега