Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четвъртокласниците се явяват на матура "Човек и общество"

Четвъртокласниците се явяват на матура "Човек и общество"

Националното външно оценяване по предмета "Човек и общество" за четвърти клас ще се състои днес и то е последното за четвъртокласниците, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Националното външно оценяване по предмета "Човек и общество" за четвърти клас ще се състои днес и то е последното за четвъртокласниците, съобщи пресцентърът на Министерството на  образованието и науката.

Тестът по "Човек и общество" ще съдържа 16 задачи от  затворен тип с три възможни отговора, от които само един е  верен, и 3 задачи от отворен тип.На 7 май се състоя националното външно оценяване по български език и литература за четвърти клас, на 8 май - по математика, а  на 12 май - по "Човек и природа".Изпитът започват в 10.00 ч. 

 Изпитванията са писмени и са за един учебен час от 40 минути, а за учениците със  специални образователни потребности - за два учебни часа.Максималният резултат за всеки от тестовете е 20 точки. С 1 точка се оценяват правилните отговори на задачите с избираем отговор и с 2 точки - задачите със свободен отговор, които изискват разбиране и прилагане на изучени знания.

Писмените работи на четвъртокласниците се проверяват и оценяват от училищни комисии в училищата по критериите и изискванията, определени от МОН, като ще се вписват брой точки. Училищните комисии, определени от директорите, ще информират  учениците и техните родители за конкретните пропуски и постижения.Приравняването на точките в цифрова оценка няма да е задължително, но по преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща, уточняват от МОН.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега