Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЦИК: 32 жалби и сигнали са постъпили до момента

ЦИК: 32 жалби и сигнали са постъпили до момента

32 жалби и сигнали са постъпили до момента, коментира Матева. 7 от тях са за агитация в социалните мрежи, което обаче е извън правомощията на ЦИК.

Във всички СИК в страната и в чужбина изборният ден започна спокойно. Това съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева. В 32 секции е преустановено машинното гласуване заради проблеми с машините. В тях е преминато към гласуване с хартиени бюлетини.

Искам да обърна внимание, че първата възможност при гласуването с машината е избори 2 в 1 и натискайки това поле, избирателят може да гласува и за двата вида избори, подчерта Матева. С предоставяне на втора карта избирателят може да повтори гласа си, допълни тя.Във връзка с изявление на премиера Стефан Янев, че разписките ще се броят контролно само като брой, Матева обясни, че решението на ЦИК е СИК-овете да броят гласовете подадени чрез машините от контролните разписки по партии и коалиции, без да се броят преференциите.

32 жалби и сигнали са постъпили до момента, коментира Матева. 7 от тях са за агитация в социалните мрежи, което обаче е извън правомощията на ЦИК.

Припомняме, че днес гласуваме в 13 219 избирателни секции, от тях подвижни са 339, в болници и социални заведения има 167, 175 са мобилните секции за карантинирани и в местата за задържане има 12 секции.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега