Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЦИК ще преценява всяка извинителна причина да не се гласува поотделно

ЦИК ще преценява всяка извинителна причина да не се гласува поотделно

Всяка извинителна причина да не се гласува ще се преценява индивидуално на базата на предоставените от избирателя документи. Това обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Всяка извинителна причина да не се гласува ще се преценява индивидуално на базата на предоставените от избирателя документи. Това обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев, предава БНТ.

"Документът ще следва да бъде предоставен на общинската администрация, която води и избирателните регистри на населението, въз основа на които се изработват и избирателните списъци, тъй като единствената неблагоприятна последица е в случай, че избирателят не е гласувал в два поредни избора от един и същи вид, той да бъде заличен от избирателните списъци", обясни Андреев.

"Така или иначе във връзка с цялата процедура законодателят е определил, че ще следва да бъдат изготвени правила, въз основа на които да бъдат уредени вписването в избирателните списъци, както и процедурата по предоставянето на извинителните документи. Това е въпрос, които тепърва ще бъде разглеждан", допълни говорителят на ЦИК.

Той припомни, че задължителното гласуване може да отпадне в бъдеще, тъй като за съобразността му вече има подадено искане за произнасяне към Конституционния съд. "Засега обаче задължителният вот е налице и всеки гражданин би трябвало да се съобрази с това", подчерта Андреев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега