Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Читалището в Шипка има нужда от подкрепа заради щетите, нанесени по време на градушката

Читалището в Шипка има нужда от подкрепа заради щетите, нанесени по време на градушката

Народно читалище „Светлина – 1861“ в Шипка се нуждае от финансова помощ заради големите щети, нанесени по време на градушката.

Народно читалище „Светлина – 1861“ в Шипка се нуждае от финансова помощ заради големите щети, нанесени по време на градушката. Ето какво написаха в социалната мрежа от Читалището:

"Щетите от невижданата градушка се съчетаха с лошото състояние на покрива и се нуждаем от голяма помощ. Вчера с помощта на приятели и доброволци беше отводнен тавана и почистена галерията. С помощта на добровлците от Взааимопомощ почистен двора на Чирпанлиевата къща. Картините прибрани в сухата част на читалището - макар, че след градушката и ремонтираната част е вече уязвима. Дървената конструкция на покрива на читалището е в лошо състояние и необходимо не само подмяна на керемиди, а цялостен ремонт. Обща площ на покрива 630 кв. м. 

Добавяме снимки от тавана над галерията и от покрива на читалището. Има нужда от почистване на много строителен оттадък, от тавана който тежи заедно с водата и носи риск от пропадания. Всички къщи и градини в Шипка са пострадали, всички са впрегнати във възстановяване и нямаме ресурс дори да организираме доброволците. Организационна подкрепа, медийна,м всякаква е нужна. Необходими са парични средства, очакваме подкрепа от кризисния щаб, но сумата е много голяма и за това нека желаещите да участват във възстановяването на Читалище “Светлина - 1861“ и Етнографски комплекс “Чирпанлиева къща“ в град Шипка да го сторят с паричен превод на сметката на читалището. 

Банкова сметка на Народно читалище "Светлина -1861" - гр. Шипка 
IBAN -BG64STSA93000028377840
BIC - STSABGS
Титуляр - НЧ "Светлина -1861" гр. Шипка
Основание - За възстановяване.

Благодарим!Благодарности за Рада Стойнова, Снежа Христова, Христо Армейков, Татяна Бончева, сдружение Взаимопомощ, Кирилка, кмета на град Шипка и много други".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега