Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

COVID картата на България вече е в жълто

COVID картата на България вече е в жълто

Добра новина съобщават и от Световната здравна организация, отчитайки 21% спад на новите случаи по света през последната седмица, която е третата поред на спад на инфекциите от COVID-19.

Картата на епидемичната обстановка в България по региони от днес вече е изцяло в жълто. Всички пет региона излязоха от червения Етап 3 на новия План за справяне с пандемията и вече са в жълтия Етап 2. Това показват данните на Единния информационен портал. 

Картата на епидемичната обстановка разделя страната на пет региона, като във всеки от тях се следи развитието на пандемията. Сред един от факторите са определяне на етапа, в който се намира даден регион, е заетостта на интензивните легла за болни с COVID-19. Според новия План за справяне с COVID-19 именно заетостта на интензивните и леглата за лечение на пациенти с неусложнена форма на COVID-19 е сред факторите за налагане на противоепидемични мерки. Друг фактор, който здравните власти следят, е натовареността на здравната система на седмична база и 14-дневната заболеваемост от COVID-19.

Добра новина съобщават и от Световната здравна организация, отчитайки 21% спад на новите случаи по света през последната седмица, която е третата поред на спад на инфекциите от  COVID-19.Междувременно намалява и броят на смъртните случаи, показват оповестените данни. Те са спаднали с 8 процента до 67 хиляди починали. Това е първата седмица от януари, когато се отчита спад на жертвите на болестта.

Единственият регион, където случаите на Ковид-19 се увеличават, е Западно-тихоокеанският. Там се регистрира скок на новозаразените от 29 процента. Навсякъде другаде броят на инфекциите бележи значителен спад, посочва СЗО. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега