Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Църквата почита паметта на Свети Мартин Милостиви

Църквата почита паметта на Свети Мартин Милостиви

Имен ден празнуват всички, които носят имената Мартин, Мартина, Марта и техните производни. Екипът на "PoligrafF" желае здраве и благополучие на всички именици!

На днешния 12 октомври църквата почита паметта на Свети Мартин Милостиви - епископ от Тур. Имен ден празнуват всички, които носят имената Мартин, Мартина, Марта и техните производни.

Светецът бил роден в Панония през 316 година, в семейство на езичници с високо обществено положение. Мартин Милостиви разпознал в Християнството своята вяра още като дете. Когато станал на 15 години обаче той трябвало да постъпи във войската. Станал конен офицер и получил одобрението на високопоставените си. Макар да се утвърдил като военен, Мартин Милостиви не изоставил своя смирен начин на живот. 

Със заплатата си той помагал на бедните и онеправданите.Мартин приел официално християнската вяра на 18 години. След това започнал да се бори да изостави военната служба в полза на службата на Бога. Баща му обаче го убедил да остане още две години. Те прераснали в близо две десетилетия. И макар да носел униформата на воин, Мартин отказвал да носи оръжие и да отнема живот. 

Император Юлиан Апостат го освобождава едва когато светецът бил на 40 години.След като напуска войската, Мартин се отдава на вярата. През 372 година става епископ на Тур и основава манастир. Умира през 397 година. Свети Мартин е покровител на Франция, Словакия, Айхсфелд и град Майнц.

Екипът на "PoligrafF" желае здраве и благополучие на всички именици!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега