Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чуколов: Христо Стоичков да стане посланик в Македония

Чуколов: Христо Стоичков да стане посланик в Македония

Няма резултат от мерките на Министерство на външните работи след инцидента с българския посланик в Скопие на 4 май, при отбелязването на годишнината в памет на Гоце Делчев.

Няма резултат от мерките на Министерство на външните работи след инцидента с българския посланик в Скопие на 4 май, при отбелязването на годишнината в памет на Гоце Делчев. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от "Атака" Десислав Чуколов по време на днешния парламентарен контрол.    

Чуколов допълни, че предвид случилото се вчера в Скопие, във връзка с решението на общинския съвет за преименуване на улица и мост в града на името на Тодор Александров, очевидно няма резултат от мерките на външното министерство. Протестиращите в Скопие вчера скандираха „Бугари“, „Предатели“, „Уа“. Те се опитаха да нахлуят в сградата, в която се провеждаше заседанието на общинарите, като при това счупиха няколко стъкла. Протестът беше организиран от опозиционния Социалдемократически съюз на Македония.

"Впечатлен съм от усилията, които полагате турски граждани да посещават България с умилението, с което работите в тази област. Ясно е че тези   турски граждани, единственото общо, което имат го проявяват само когато   има избори да гласуват за партия ДПС.   Искам да ви попитам какво прави Външно министерство за българските   граждани в Македония", запита Чуколов.

Според него "Иван Петков е човек, който вие и аз го познаваме и е изключително културен   човек. Но явно той няма да свърши тази работа. Като си представя кадровия   потенциал, с който ГЕРБ разполага, съвсем искрено … най-добре Христо   Стоичков да го пратим там посланик, защото не мога да си представя, че   някой няма да го допуснат да поднесе там цветя. Такова отношение явно трябва да имаме, защото те такова отношение демонстрират към нас", заключи Чуколов.

От своя страна външният министър Николай Младенов заяви в парламента, че по повод инцидента с посланик Иван Петков в Скопие за първи път българската държава реагира толкова остро на подобна случка.

„Аз вече определих опита да бъде възпрепятствана възпоменателната церемония в памет на Гоце Делчев на 4 май 2012 г. в Скопие като абсолютно недопустима и противоречаща на европейските принципи и ценности. Не само на европейските принципи и ценности, а на нормите на човешките отношения, на уважението към историческите личности, допринесли за свободата и достойнството на нашия народ, а и в крайна сметка добросъседските отношения между две независими държави“, каза Младенов.

Той припомни, че на посланика на Република Македония в София беше връчен демарш. Освен това България е информирала партньорите си в Европейския съюз за това, че е недопустимо подобни инциденти да остават без реакция от официалните власти и те категорично трябва да бъдат осъдени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега