Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Още 6000 бургазлии ще имат нова канализация и водопроводи

Още 6000 бургазлии ще имат нова канализация и водопроводи

Кметът Димитър Николов и министърът на околната среда и водите Нона Караджова официално подписаха договор за изпълнение на „Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани“.

Кметът Димитър Николов и министърът на околната среда и водите Нона Караджова официално подписаха договор за изпълнение на „Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани“. Той е на стойност 30 951 630 лв.

„Щастлив съм, че започва реалното изпълнение на този сложен проект. Шестте хиляди жители на тези бургаски квартали вече се бяха отчаяли, че нещата няма да се случат. Благодаря на министър Караджова и заместника й Ивелина Василева за доброто партньорство. За нас оперативна програма „Околна среда“ е изключителна възможност, тъй като в следващите 20 години нямаше как със собствени средства да изпълним такива мащабни водни проекти и щяхме да продължим да я караме на септични ями“, каза кметът Николов.

Нона Караджова похвали кмета Николов и неговия екип, които само във водния сектор са спечелили за Бургас проекти за 120 млн. лв. Изпълнени и в режим на изпълнение са проекти за к-с „Меден рудник“, кварталите Долно Езерово, Горно Езерово и Сарафово. „След Банево, Ветрен и Минерални бани да се готвят Крайморие, Българово, Черно море и Рудник“, предупреди кметът Николов.

„Мой личен приоритет е пълноценното използване на минералните извори.  Затова се радвам, че сега ще се работи именно в агломерацията около Бургаските минерални бани. Между другото, Бургас е първата община, която вече започна реално да се възползва от върнатите й минерални извори“, заяви министър Караджова. Пристигналата заедно с нея Ивелина Василева добави, че Община Бургас успешно работи по 9 тежки проекта, финансирани от ОПОС, което е поредно доказателство за високия й административен капацитет.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега