Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цвекло и целина за силни и здрави мускули

Цвекло и целина за силни и здрави мускули

Учени от Вашингтонския университет откриха любопитен ефект от консумацията на сок от червено цвекло. Според екипа от изследователи, напитката повишава ефективността на мускулите с 13 процента.

Учени от Вашингтонския университет откриха любопитен ефект от консумацията на сок от червено цвекло. Според екипа от изследователи, напитката повишава ефективността на мускулите с 13 процента - резултат, който, макар и кратък като продължителност, се равнява на месеци във фитнеса, пише Care2.

Основната цел на медицинския експеримент била да се провери въздействието на естествените нитрати в зеленчуците върху човешкия организъм. Оказало се, че те подобряват дейността на мускулите след едва час-два. Резултатите са особено важни за пациенти със сърдечно-съдови проблеми, чието лечение може да се подобри с включването на подобни зеленчуци в диетата. Освен червеното цвекло, учените препоръчват и любимия на Попай Моряка спанак, целината и др.

Подсилването на мускулите в тялото е особено важно, най-вече с напредване на годините. След една определена възраст, медицината е установила, че хората губят по 1 процент мускулна функция на година. Положителното в природното лечение е, че цвеклото и другите подобни зеленчуци нямат странични ефекти като фармацевтичните продукти, но носят и други ползи за здравето.

Сокът от цвекло се препоръчва на пациенти със сърдечни проблеми, активни спортисти и хора в напреднала възраст. При приема на напитката нитратите в нея се превръщат в нитратни оксиди, които захранват мускулите. Това, обаче, не заменя спорта, който е задължително допълнение, съветват специалисти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега