Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цветков: Камерите "порязаха" 25 % от кандидат-шофьорите

Цветков: Камерите "порязаха" 25 % от кандидат-шофьорите

25% по-малко кандидати успяват да вземат шофьорска книжка след въвеждане на видеонаблюдение при изпитите за шофьори. Това каза пред БНР министърът на транспорта Александър Цветков.

25% по-малко кандидати успяват да вземат шофьорска книжка след въвеждане на видеонаблюдение при изпитите за шофьори. Това каза пред БНР министърът на транспорта Александър Цветков. "Тези стойности ни показват, че през предишните периоди, може би 25% от хората, които са се явявали, не са си взимали книжките по почтения начин. Това означава, че имаме множество неподготвени шофьори по пътищата на страната“, смята той. 

Цветков посочи, че е много засилен натискът върху нередовните, некачествените и неизправни моторни превозни средства. От началото на годината органите на ДАИ са проверили над 220 хиляди камиона, автобуса, таксиметрови коли и са съставили повече от 19 хиляди акта. От всички проверени училищни автобуси, 15 веднага са били спрени от движение още при първите проверки. „Всичко, което правим в тази сфера, си заслужава усилията, защото наистина един човешки живот да спасим, то вече е много", категоричен е министърът.

Малките населени места, с население под 30 хиляди души няма да бъдат ощетени с окончателното приемане на текстовете в Закона за превозите, гарантира Цветков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега