Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Д-р Кунчев: Има подмладяване на заразените с Covid-19 у нас

Д-р Кунчев: Има подмладяване на заразените с Covid-19 у нас

Повишава се и заразяването в офисите.

"През последните няколко седмици има подмладяване на заразените с Covid-19 у нас, повишава се и заразяването в офисите. Рисковата група продължава да е същата - над 65 години и със придружаващи заболявания. 50 на 100 от новоизлезлите положителни и влизащи в болница са под 65 години. Все по-често срещаме случаи, не всички са тежки, със сериозна клиника на хора без придружаващи заболявания". Това каза главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев в ефира на bTV. Той поясни, че се задържаме на 5% положителни проби. Кунчев добави, че почти доближаваме до критичната граница на хоспитализирани, които в момента са 699.

„Стигнем ли 1000, ще затрудни системата, на отделни места, не навсякъде, все пак система се справя, ако се запълни и резервът, ще създаде проблем това. Не мисля, че ще се върнат мерките през есента, би могло да се говори, ако има драстичен скок  и системата не може да поеме болните“, обясни д-р Кунчев. Той бе категоричен, че не е вярно, че хора с коронавирус умират от придружаващи заболявания, а не от Covid-19.

"Има наблюдения в „Пирогов“ и Александровска, изводът е ,че огромна част умират от усложненията на коронавируса, а не от придружаващи заболявания. Освен това английско проучване показва, че 92%, от хората, които влизат с Covid-19, умират от него”, обясни главният държавен здравен инспектор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега