Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Д-р Симидчиев: Ако имате оплаквания, вероятно имате COVID-19, в момента няма други инфекции

Д-р Симидчиев: Ако имате оплаквания, вероятно имате COVID-19, в момента няма други инфекции

Пулмологът сравни ситуацията в страната с разрастващ се пожар.

"В момента наблюдаваме нарастване на броя на заразените, което ще постави всички системи под напрежение". Това заяви в ефира на NOVA пулмологът д-р Александър Симидчиев. Той сравни ситуацията в страната с разрастващ се пожар. Намаляването на разпространението му може да стане със спазване на дистанция и поддържане на хигиена на ръцете.

"Когато имате макар и минимални оплаквания като запушен нос, драскане в гърлото, температура и други симптоми, имайте предвид, че в медицината работим с нещо, наречено предварителна вероятност. В момента няма други инфекции, няма грип А, няма грип Б. Вероятността да имате коронавирус е голяма. Самоизолирайте се, останете си вкъщи. Не разпространявайте инфекцията", призова медикът. Според него в момента е важно обществото да е сплотено, а не разделено по отношение на мерките и справянето с кризата.

"Има много променливи, които касаят както приема, така и действията в болниците. Спазването на протоколите е много важно. Съществено нещо е всеки един компонент от този процес да се мониторира, защото единствено чрез данни можем да управляваме кризата", каза още той.

Д-р Симидчиев е на мнение, че по-често човек сам може да усети неразположение и да се самоограничи. При по-сериозни симптоми – ускорено дишане, сърцебиене, задух, е редно човек да се свърже с Бърза помощ, смята пулмологът. Той посъветва често да проветряваме помещенията, тъй като сгъстеният въздух е опасен. Основният риск бил близкото разстояние между хората и неносенето на предпазни средства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега