Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Да изчистим област Бургас заедно

Да изчистим област Бургас заедно

За пета поредна година област Бургас ще се включи в масовото почистване, което тази година е под наслов „ Да изчистим България заедно“. Освен мотото, новото в кампанията е че ще се проведат 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони – градска среда, места за отдих и спорт, детски площадки, природни паркове и защитени територии, речни корита. Това стана ясно по време на среща с координатора на проекта и представители на общини и институции в област Бургас.

Запета поредна година област Бургас ще се включи в масовото почистване, коетотази година е под наслов „ Да изчистим България заедно“. Освен мотото, новото вкампанията е  че ще се проведат 5еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони – градска среда, места заотдих и спорт, детски площадки, природни паркове и защитени територии, речникорита. Това стана ясно по време на среща с координатора на проекта ипредставители на общини и институции в област Бургас.

Датите са избрани тематично: 10 май –Европейски ден за почистване: акция по почистване в населените места.17 май – Ден наспорта:акция по почистване на места за отдих и спорт.31 май – По поводДеня на детето ще се почистват детски площадки.7-8 юни –Национален ден на природните паркове; почистване на природни паркове и защитенитеритории.27 юни -  “Let`s do it, Danube!”: почистване наводоеми и реки.           

По данни на организаторите през 2014година в кампанията по почистването са се включили 1 065 000 доброволци, 28областни администрации, 264 общини, 2 500 бизнес организации, като областБургас отново е отбелязала една от най-големите активности от всички страни, вкоито се провежда събитието – 9,5 % активност на населението.           

Другото интересно тазигодина е специално разработеното мобилно приложение, чрез което всеки един участник може вреално време да отбележи себе си, хората с които чисти и мястото, което еизбрал. Приложението ще може да бъде свалено скоро от сайта на кампанията и ще даде възможност в края напетдневната акция всеки да види реално постигнатите резултати.            

Целта на инициативата е да сесъздаде чувствителност сред хората по темата екология, да се изградят добринавици както за почистване, така и за опазване на околната среда. Положителен еи фактът, че толкова много хора се обединяват около една кауза.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега