Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Да помогнем на Ива да се пребори с ДЦП

Да помогнем на Ива да се пребори с ДЦП

4-годишното момиченце се нуждае от операция, извършвана в САЩ.

Ива е на 4 години. Тя е дълго чакано дете, резултат на няколко опита инвитро. В крайна сметка майка й - Гергана успява да зачене. Ивка обаче се оказва твърде нетърпелива да се срещне със своето семейство. Детето се ражда преждевременно в 29-та гестационна седмица и тежи само 1100 грама. Днес Ивка е умно и будно дете, което обаче страда от тежката диагноза Детска церебрална парализа. Въпреки че провежда рехабилитация от малка и се справя много добре, ѝ е необходима скъпоструваща операция, за да бъде като всяко друго дете.

Ива може да ходи, но походката ѝ е нестабилна и спастична – има проблем с баланса и често залита и пада. Семейството таи надежди, че шанс за момиченцето има - операция, която се провежда в САЩ. Нарича се селективна дорзална ризотомия (SDR) и чрез нея трайно се премахва спастичността като се прекъсват част от сензорните нервни окончания, които причиняват спастиката в долните крайници.

Операцията се прави от д-р Т. С. Парк в детската болница "Сейнт Луис" в щата Мисури, САЩ. Д-р Парк е с огромни постижения в областта на педиатричната неврохирургия и е помогнал на хиляди деца да си възвърнат мобилността, която са изгубили заради церебралната парализа. Той е извършил над 4000 такива операции и намира Ива за отличен кандидат.

"Подадохме документи за финансиране към НЗОК още февруари месец, но все още нямаме отговор, а времето минава. Парите трябва да се преведат поне 45 дни преди операцията, която се очаква да бъде през февруари 2021-та година", разказва майката Гергана. Необходимата сума възлиза на 55 000 евро и е непосилна за близките на Ива.

Можете да помогнете на 4-годишното момиченце чрез платформата "HelpKarma".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега