Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Да помогнем на Наско да спаси зрението си

Да помогнем на Наско да спаси зрението си

Атанас Маринов е на 45 години, живее в Бургас и от години се бори с латисова дистрофия на роговицата. Единственият му шанс за да не ослепее е спешна трансплантация на роговиците на двете очи.

Атанас Маринов е на 45 години, живее в Бургас и от години се бори с латисова дистрофия на роговицата. Единственият му шанс за да не ослепее е спешна трансплантация на роговиците на двете очи.

Заболяването му е наследствено и около 20-тата му година е бил диагностициран с него. През всичките години той се грижи за здравето си, следвайки препоръките на лекарите да ползва специални очила, капки за очи, подлагал се е на процедури за изтъняване на роговицата, премахване на киста от окото. За съжаление това заболяване има само консервативно лечение и с възрастта зрението се влошава, докато човекът напълно ослепее.

В момента зрението му е спаднало под 10 % и на двете очи и има голямо помътняване. Затова спешно се налага да се извърши първата трансплантация, за да може окото да се възстанови за около 3-4 месеца и на пролет да се оперира другото. Ако зрението напълно изчезне, трансплантацията става още по-сложна, а Наско нито ще може да работи, нито да се обслужва.

От няколко месеца търси варианти за трансплантация на роговица. Обиколил е клиниките в София, в Турция и дори в Германия, където през изминалата зима, работи, за да може да получи здравни права и бъде одобрен за трансплантация безплатно там, но се оказва, че въпреки това лечението ще бъде скъпо.Вариантът е лечение в турската болница Дюнагюз, но и там сумата е непосилна за него и семейството му - по 24 000 лв. на всяко око. За първата операция не достигат 8 000 лв., а за следващата - 24 000 лв.

Наско работи в сферата на кулинарията като шеф-готвач с 27-годишен опит в България и в чужбина. Обучавал се е в Германия и Франция и е работил за ресторанти на същите места и е готвил дори за шейха на Оман. Той не спира да работи, въпреки проблемите си. Силните слънчеви лъчи са изключителен дразнител за очите му и за това той постоянно носи слънчеви очила. Не може да чете и да се подписва на документи.

Нека го подкрепим в борбата му да запази зрението си. Можете да дарите средства през платформата Павел Андреев - тук или да дарите през каса на Изи пей или всеки банков клон по дарителска сметка:
IBAN: BG32STSA93000030052539
В полза на: Атанас Иванов Маринов 
Както и Paypal: ТУК!
Повече информация за кампанията можете да намерите ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега