Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Да живееш бедно, но почтено! Постъпката на дете от Айтос предизвика вълна от възхищение

Да живееш бедно, но почтено! Постъпката на дете от Айтос предизвика вълна от възхищение

Директорката на училище „Атанас Манчев” – г-жа Дора Георгиева споделя, че се гордее с постъпката на момчето, което за една нощ се превърнало в пример за подражание на своите връстници.

„Добрината среща добрина” – в истинността на тези думи се убеди 15-годишния Исус Христов от айтоското училище „Атанас Манчев”, който днес беше звезда сред съучениците си.

Намерил портмоне със сумата от 140 лв. и дебитна карта преди няколко седмици, живеещия в крайна бедност и оскъдица Исус, без колебание го отнесъл в айтоската полиция и го предал на Нели Георгиева – инспектор Детска педагогическа стая. Дни по-рано тя му подарила обувки, след като видяла, че почти босоног отива на училище и спечелила сърцето му завинаги. 

За благородната си постъпка Исус не очаквал похвала – направил жеста, защото така е научен. Въпреки, че е изключително бедно, семейството му е много почтено и живее с изконните ценности – честност, почтеност и добрина. Директорката на училище „Атанас Манчев” – г-жа Дора Георгиева споделя, че се гордее с постъпката на момчето, което за една нощ се превърнало в пример за подражание на своите връстници.


Снимка: МВР

Множество подаръци, сред които дрехи, обувки, спортни и учебни пособия, както и пакети с основни хранителни продукти за нуждите на семейството на Исус, бяха предоставени от Директорът на ОДМВР - Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, кмета на Община Айтос – Васил Едрев, , председателят на фондация „Евгений Мосинов” – Илияна Мосинова и ръководството на училище „Атанас Манчев” с директор Дора Георгиева. Четиримата дарители на нарочна церемония в присъствието на съучениците на Исус Христов го отличиха и с поздравителни адреси и грамоти за благородната постъпка.

Стъписан от подаръците и добрите думи на официалните, Исус благодари на всички дарители, като скромно заяви, че не е очаквал толкова внимание и щедрост. Младежът дори и не предполага колко изненади го чакат през следващите дни, тъй като след придобитата през медиите популярност за добрината му, от всички краища на България вече пътуват дарения и храни. 

Мечтата на Исус е да стане полицай. Поиска снимка с първия истински приятел, подал му ръка в труден момент – Нели Георгиева от айтоската полиция. Пожела си да промени поне мъничко света около себе си към по-добро. И ще успее, защото първата крачка вече е направена – остават още малко! 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега