Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДАБДП: Най-опасният ден за пътуване в България е петък, а най-безопасният - неделя

ДАБДП: Най-опасният ден за пътуване в България е петък, а най-безопасният - неделя

Сред причините са умората и скоростта, защото хората често предприемат пътувания в петък, след края на работния ден и бързат да стигнат до мястото, което са избрали за своята почивка.

Най-много тежки пътни инциденти в България настъпват в петък. Това показва анализът на пътния травматизъм за последните 10 години. Данните бяха съобщени от заместник-председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева по време на откриването на едно от най-масовите автомобилни събития в страната – националния събор на BMW Клуб България в Пловдив.

„Всяка година по над 1000 инцидента със загинали и ранени настъпват в последния работен ден от седмицата. Същевременно най-безопасният ден за пътуване според статистиката е неделя“, каза Анжелина Тотева. Тя допълни, че има много причини за това, но със сигурност сред тях са умората и скоростта, защото хората често предприемат пътувания в петък, след края на работния ден и бързат да стигнат до мястото, което са избрали за своята почивка. В неделя обикновено движението по междуградските пътища и магистрали също е интензивно, но инцидентите са съществено по-малко.

Анжелина Тотева пожела успех на участниците и припомни слогана на пътната безопасност за 2020 г. – „На пътя животът е с предимство“. „Шофирайте внимателно, защото на пътя са нашите близки и нашите деца. Нека се пазим взаимно“, каза още тя.

За втора поредна година темата за пътната безопасност е сред основните акценти в рамките на мероприятието. Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ се включва със Зона по пътна безопасност, в която с игри и открити уроци се привлича вниманието на малки и големи към важността от повече толерантност на пътя и спазване на правилата за движение. Акцент са темите скорост, превенция употребата на алкохол при шофиране, опасностите от писане на съобщения докато се управлява МПС, важността на обезопасителния колан и детското столче в автомобила, и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега