Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Данъчни започват проверки на фризьори и козметици

Данъчни започват проверки на фризьори и козметици

НАП започва цялостна кампания за намаляване на риска от неотчитане на обороти и неплащането на данъци и осигурителни вноски от фризьори, козметици, маникюристи и др., работещи в сферата на красотата и здравето.

НАП започва цялостна кампания за намаляванена риска от неотчитане на обороти и неплащането на данъци и осигурителни вноскиот фризьори, козметици, маникюристи и др., работещи в сферата на красотата издравето.

Освен контролните мерки и наблюдения на работата на фризьорите,кампанията предвижда изпращането на информационни материали до рисковите лица,така че, те да могат да поправят поведението си, преди НАП да подложи бизнесаим на проверка. Анализ на сектора на здравето и красотаза периода 2008-2013 г. показва, че рискът от неотчитане на приходи отфризьори, козметици маникюристи и други, предоставящи услуги в сферата закрасота и здраве, се проявява средно в 82% от случаите.

Данъчните отчитат още,че през 2013 г., заради свързването на касовите апарати с НАП, има спад с около4% на този показател. Данните на Агенцията сочат още, че щетата за бюджета отнеплащане на преки и косвени данъци от фризьори и козметици на година средно възлизана 15,2 млн. лв., а от осигурителни вноски - на 10,1 млн. лв. Кампанията на данъчните предвижда контролнимерки чрез наблюдения, проверки и ревизии да бъдат предприети към 200 обекта налица от бранша в цялата страна.

Освен това, част от работещите в сферата, прикоито се наблюдава известна степен на отклонение при деклариране на годишнитеобороти и печалби, ще бъдат предупредени от НАП чрез е-писмо.От НАП напомнят, че срещу всяка заплатенауслуга, законът изисква издаването на документ. Сигнали за неиздаване наплатежен документ от фризьори, козметици, маникюристи и др., гражданите могатда подават на телефон 0700 18 700, уточняват от Агенцията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега