Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Даниела Бобева и Цветлин Йовчев станаха вицета на Орешарски

Даниела Бобева и Цветлин Йовчев станаха вицета на Орешарски

Трима ще бъдат вицепремиерите в кабинета на Пламен Орешарски. Парламентът одобри структурните промени в правителството. Депутатите избраха Цветлин Йовчев и Даниела Бобева за вицепремиери в кабинета. Гласуваха 125 народни представители, от които 112 бяха за, 13 се въздържаха.

Трима ще бъдат вицепремиерите в кабинета на Пламен Орешарски. Парламентът одобри структурните промени в правителството. Депутатите избраха Цветлин Йовчев и Даниела Бобева за вицепремиери в кабинета. Гласуваха 125 народни представители, от които 112 бяха за, 13 се въздържаха. 

Пламен Орешарски мотивира предложението си за структурни промени в кабинета с необходимостта от развитие на икономиката и от силна ръка, която да ръководи службите след реформирането им. БСП и ДПС подкрепиха структурните промени в правителството и назначението на Бобева и Йовчев, а депутатите от „Атака” се въздържаха. Народните представители от ГЕРБ, както се и заканиха, не присъстваха в пленарна зала по време на обсъждането и гласуването.  

Националистите все пак попитаха Йовчев какви действия ще предприеме, за да се гарантира мира по улиците, защото това според тях не са мирни протестиращи, а хора, които хвърлят „домати и ножове”.  Вътрешният министър увери, че неговите подчинени полагат всички усилия, за да установят лицата, които грубо нарушават обществения ред и провокират към размирици.  

„Има тънка граница в закона, която позволява употреба на сила спрямо лица, които нарушават обществения ред, но тази репресия не трябва да превишава границата, която е нужна, за да могат органите на МВР да си свършат работата, виждаме напрежението на улицата и всяко едно действие, което може да се изтълкува като преминаване на границата, може да ескалира напрежението”, предупреди той.  Даниела Бобева призна, че икономиката ни има нужда от радикални реформи, но за това е нужен работещ парламент.  

„Съзнавам, че не е лесно, в икономиката не стават чудеса и плодовете от това, което ще свършим, няма да бъдат набрани веднага, знам, че е трудно в ситуацията на глобална криза, външни и вътрешни шокове, но аз вярвам в българската икономика, защото тя оцелява, въпреки всички тях”, коментира тя.   Червеният Димчо Михалевски настоя, че конкуренцията е сведена до минимум, много компании са придобили положение на монопол и това отблъсква инвеститорите.  Според него е нужно да се направи и ефективна администрация, защото в момента тя не само не подпомага бизнеса но и умишлено го саботира.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега