Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дания и Италия продължават към четвъртфиналите на Европейското първенство

Дания и Италия продължават към четвъртфиналите на Европейското първенство

Отборите на Дания и Италия очакват следващите си съперници на четвъртфиналите.

Отборът на Дания стана в първият четвъртфиналист на Европейското първенство, след като прегази Уелс с 4:0 в първата среща от осминафиналите, играна на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам . Първите два гола за "червения динамит" реализира Каспер Долберг - в 27-ата и 48-ата минути, в 88-ата Йоаким Меле направи 3:0, а в добавеното време Мартин Брейтуейт отбеляза четвъртото попадение. Отборът на Уелс разочарова своите привърженици, като бе на ниво единствено в първите 10-20 минути на мача. В края на двубоя, с директен червен картон бе отстранен Хари Уилсън от тима на "драконите". Любопитен факт е, че на същия този 26 юни, през 1992 г. отборът на Дания триумфира с европейската  титла. Така в следващия етап, на 3 юли в Баку, датчаните ще се изправят срещу победителя от двубоя Нидерландия - Чехия.

В другия осминафинален двубой, в Лондон на "Уембли", Италия продължи впечатляващата си серия и записа 12-а поредна победа и 31-и пореден мач без загуба, което не се бе случвало в историята на отбора. Попадението във врата на италианците обаче спря друга серия на "адзурите". Това бе първият гол, допуснат от октомври 2020 г., след 11 срещи и 1168 поредни минути без допуснато попадение в собствената врата. Въпреки трудните моменти в двубоя, "скуадрата" успяха да се класират за четвъртфиналите на Европейското първенство. Отборът на Манчини надви с 2:1 Австрия, като всички голове паднаха в продълженията, след като двата отбора не успяха да си отбележат гол в редовното време. Появилите се като резерви Федерико Киеза (95) и Матео Песина (105) отбелязаха в първото продължение, а Саша Калайджич се разписа за Австрия в 114-ата минута. За място на полуфиналите "скуадра адзура" ще се изправят срещу победителя от двубоя Белгия и Португалия.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега