Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дарителската кампания за паметника на Калоянчев продължава с фолклорен концерт

Дарителската кампания за паметника на Калоянчев продължава с фолклорен концерт

Дарителската кампания за паметника на Георги Калоянчев в Бургас продължава с благотворителен фолклорен концерт в Летния театър. В подкрепа на каузата на сцената ще излязат големите народни певици Калинка Згурова и Янка Рупкина, както и младите народни изпълнители Росица и Ирена Станкова, Георги Недялков, квартет „Захир", акрогруп "Angels",ФФ "Тракийче", оркестър „Комити" и Фолклорен Ансамбъл „Атанас Манчев"- гр. Бургас с ръководител Димитър Тонев. Концертът ще се състои на 7-и август от 19:30 часа.

Дарителската кампания за паметника на Георги Калоянчев в Бургас продължава с благотворителен фолклорен концерт в Летния театър. В подкрепа на каузата на сцената ще излязат големите народни певици Калинка Згурова и Янка Рупкина, както и младите народни изпълнители Росица и Ирена Станкова, Георги Недялков, квартет „Захир", акрогруп "Angels",ФФ "Тракийче", оркестър „Комити" и Фолклорен Ансамбъл „Атанас Манчев"- гр. Бургас с ръководител Димитър Тонев. Концертът ще се състои на 7-и август от 19:30 часа.

Инициативата е съвместна на Община Бургас, Обществен дарителски фонд - област Бургас и Дружество на художниците Бургас, и включилите се в последствие местни културни институции - Държавна опера Бургас, ДТ „Адриана Будевска", Бургаската художествена галерия, и клубовете - Лайънс клуб Виа Понтика Бургас, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас и други неправителствени организации.

Припомняме ви, че Община Бургас вече определи място на скулптурата - пред Летния театър в Морската градина на града. Височината й ще бъде в реалния ръст на актьора. В Бургаската художествена галерия е изложена малка статуетка, показваща как ще изглежда голямата скулптура. Георги Калоянчев е изобразен в костюм и с театрална маска в едната си ръка, сякаш току що е я е свалил от лицето си и в поклон пред любимата си публика след поредното представление.

За автор на проекта е избран друг велик български творец, чиито творби са символ на творческия гений - Георги Чапкънов - Чапа.За реализацията на проекта са нужни около 80 - 90 хил. лева. Средствата ще бъдат събрани чрез дарения, като са предвидени различни общи инициативи - музикални концерти, театрални постановки, благотврителни спортни турнири.

Дарение може да направи всеки, който пожелае да помогне тази кауза да се превърне в реалност, като се включи в инициативите, дари средства към откритата банкова сметка или в специалните дарителски кутии, които ще са поставени пред входа на летния театър преди и след концерта.

Дарителска сметка: BG65FINV91501316228913 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега