Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Датчанка оцеля след остър инфаркт благодарение на МБАЛ "Дева Мария"

Датчанка оцеля след остър инфаркт благодарение на МБАЛ "Дева Мария"

Малко преди полунощ, на 14 срещу 15 септември датчанка в критично състояние е била приета по спешност в МБАЛ Дева Мария. Жената е била с остър сърдечен инфаркт, запушен байпас и опасност за живота.

Малко преди полунощ, на 14 срещу 15 септември датчанка в критично състояние е била приета по спешност в МБАЛ Дева Мария. Жената е била с остър сърдечен инфаркт, запушен байпас и опасност за живота. Единствено бързата намеса и адекватна реакция на специалистите от сектора по инвазивна кардиология, са спасили живота на болната.

В рамките на няколко минути е извършена интервенционална процедура. Поставени са 2 стента за отваряне на байпаса и пациентката е изкарана от критичното състояние. Усложненията на байпасите от такъв характер, в повечето случаи са с фатален изход в световен мащаб. Процедурите за поставяне на стент на запушения байпас, в голям процент от случаите е неуспешно поради високата сложност на манипулацията. 

В момента жената се намира в интензивен сектор на Кардиологичното отделение в болницата. В такива ситуации времето за реагиране е най-важно и трябва да има перфектна организация. Първо, пациентът трябва да има здравната култура, че всяка болка в гърдите може да означава инфаркт и да потърси Спешна помощ.

Тя трябва да диагностицира състоянието му и да го транспортира по най-бързия начин до болницата, а там екипът да има готовност да отвори запушения съд. В МБАЛ Дева Мария работят едни от водещите специалисти по инвазивна кардиология в страната. Наличието на висококвалифициран персонал и опита им с тежки случаи, позволяват да поемат риска за лечението на такива болни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега