Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дават над 150 млн. лв. за нови терминали на летищата в Бургас и Варна

Дават над 150 млн. лв. за нови терминали на летищата в Бургас и Варна

Инвестицията в новите пътнически терминали на летищата в Бургас и Варна ще надхвърли 150 милиона лева, съобщават от компанията-концесионер „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Инвестицията в новите пътнически терминали на летищата в Бургас и Варна ще надхвърли 150 милиона лева, съобщават от компанията-концесионер „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

В момента на двете летища се изграждат нови пътнически терминали, които е планирано да влязат в експлоатация през лятото на следващата година. Цялостната инвестиция за тях се очаква да надхвърли 150 млн.лв., а изграждането и оборудването им осигурява поръчки на редица малки и средни фирми от двата региона. Заедно със строителството на новите терминали се реализират и други, свързани с работата на терминалите инфраструктурни проекти, като проходими кабелни колектори, подстанции и канализационни и дренажни системи.

Инвестиции за близо 250 милиона лева, над 110 милиона лева, изплатени на държавата като данъци, концесионни и други такси и 2500 работни места годишно в дейностите по обслужване на пътници и въздухоплавателни средства, предоставяне на услуги на територията на летищата и администриране на процесите, показват данните на дружеството за изминалите шест години.

Над 500 български компании (60% от тях от бургаския и варненския региони) са работили по инфраструктурните проекти, възложени от компанията по директен договор от началото на концесията до момента. Стотици други са участвали като подизпълнители по различните проекти.

Най-значителните проекти, осъществени за модернизирането на инфраструктурата през изминалите години са: рехабилитацията на пистата на летище Варна, на стойност близо 40 млн. лева, разширение на перона на летище Бургас, с инвестиция от 8 млн. лева, нови сгради – карго, административни и обслужващи сгради в Бургас и Варна (над 6 млн. лева), бетонни вани в ГСМ стопанствата на двете летища (над 2.5 млн. лева), главни електроразпределителни подстанции и енергийни системи (над 5 млн. лева инвестирани до момента и работата по проекта продължава), нови ВиК системи (над 1.2 млн. лева), рехабилитация на перона за самолети (над 3 млн. лева) и други.

Инвестициите в самолетообслужваща техника възлизат на 34 милиона лева. Повече от 120 авиокомпании работят с „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД на летище Варна и летище Бургас. От началото на годината до момента по двете дестинации са обслужени 3 520 286 пътници, което е 4,7 % ръст спрямо предходната година. Основни пазари остават Русия и Германия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега