Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Децата с увреждания и хронични заболявания в Бургаско получават всички грижи под един покрив

Децата с увреждания и хронични заболявания в Бургаско получават всички грижи под един покрив

Дейността на Центъра е фокусирана върху провеждането на ранна диагностика и интервенция за деца, родени недоносени, деца с увреждания, деца с вродени аномалии, деца със специфични потребности.

На територията на страната Центърът за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания „Св. Стилиан“ град Бургас е единственото лечебно заведение от този тип, което към момента предоставя специализирани стационарни услуги за деца с увреждания и хронични заболявания и възможност за временно настаняване на придружител. Това съобщи за “PoligrafF.net” от лечебното заведение. 

Снимка: ЦКОДУХЗ-Бургас 

Дейността на Центъра е фокусирана  върху провеждането на ранна диагностика и интервенция за деца, родени недоносени, деца с увреждания, деца с вродени аномалии, деца със специфични потребности. 

"Ранната интервенция е изключително важна, защото дава възможност най-рано да се открие, че детето има някакъв дефицит в развитието, а ранното идентифициране на проблема и своевременната намеса на специалистите предотвратява неговото задълбочаване. Това е шанс децата да развият потенциала си, да създадат и изградят самостоятелни навици, да имат достоен и пълноценен начин на живот", коментират още от лечебното заведение.


Снимка: ЦКОДУХЗ-Бургас 

По думите ѝ към момента на територията на страната ЦКОДУХЗ-Бургас е единственото лечебно заведение от този тип, което предоставя допълнителни стационарни дейности и услуги, осигуряващи денонощна, специализирана, медицинска, извънболнична помощ за деца с увреждания и хронични заболявания от всички области в страната, насочени от лекар. Предоставя се комплексно лечение на недоносени деца, продължително лечение на деца /до три месеца/ след проведено активно болнично лечение, физикална терапия и рехабилитация /до шест месеца/ за деца с тежки увреждания или хронични заболявания и специализирани палиативни грижи за деца, насочени след експертна ЛКК от УМБАЛ/МБАЛ.  

Снимка: ЦКОДУХЗ-Бургас

Снимка: ЦКОДУХЗ-Бургас 

Отделенията разполагат с отлични условия, съвременна медицинска апаратура и традиции в медицинските грижи за деца със специални потребности. ЦКОДУХЗ-Бургас предоставя и допълнителна услуга за временно настаняване на деца с придружител, от която могат да се възползват до един придружител на дете, ползващо услуги и деца приети за лечение в Центъра за продължителен период от време /до шест месеца/. Основният приоритет е да се предостави улеснен и по-удобен достъп до всички дейности и услуги на Центъра, в случаите когато са необходими ежедневни, специализирани грижи, а всекидневното пътуване от далечни разстояния би затруднило допълнително семействата. Помещенията и стаите са съвременно, напълно обзаведени и оборудвани с всичко необходимо за престоя.

Снимка: ЦКОДУХЗ-Бургас 

Снимка: ЦКОДУХЗ-Бургас 

В сградата се предлага гарантиран достъп до безплатни почасови и дългосрочни специализирани услуги за деца от 0 до 18 годишна възраст и семействата им, насочени към стабилизиране и подобряване на здравословното състояние и подпомагане на възстановителния процес. За осигуряване потребностите на децата Центърът осигурява комплексни почасови дейности и услуги, които се предоставят от специалисти в области като медицина, рехабилитация, физиотерапия, логопедия, психология, педагогика, кинезитерапия, водна рехабилитация и адаптирано плуване в минерална вода, хидротерапия и подводен масаж с треньор по адаптирана физическа активност и спорт.


Снимка: ЦКОДУХЗ-Бургас 

Снимка: ЦКОДУХЗ-Бургас 
ЦКОДУХЗ „Св. Стилиан“ издаде и информационна брошура, която описва пълния набор от предлаганите услуги, която може да разгледате ТУК! Разпространяването и споделянето на информацията би спомогнало тя да достигне до повече семейства и техните деца, нуждаещи се от специализирани услуги, помощ и подкрепа.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега