Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дегустираме карамел и шоколад със сол край Атанасовското езеро във вторник

Дегустираме карамел и шоколад със сол край Атанасовското езеро във вторник

"симБиотично" изпраща лятото с Базар на солта.

Любопитното пространство "симБиотично", разположено край Атанасовското езеро и Солниците, се готви да изпрати лятото и да посрещне сезона на "зимнината, туршиите и киселото зеле" с последното си, специално събитие за лятото - "Базар на солта". Той ще се проведе във вторник (27 август), от 18:30 часа. Входът е свободен.

Дияна Костовска от БФБ - ръководител LIFE проект „Лагуната на живота“ ще запознае гостите с предимствата на българската сол и ще демонстрира всички видове сол, които се вадят от езерото. Ще има дегустация на карамел и шоколад със сол, както и зеленчуци, с които може да се опита легендарната Fleur de Sel.

Освен това ще има дискусия за истинската цена на храната и за разхищението й - защо се случва и как да го избегнем. Поканени са колегите от проект „Твоята храна“, които ще представят повече информация по темата, включително анимации, видео-съвети, игри и тестове и ще раздадат тематични награди. Подготвили са и интересен кулинарни изкушения, за да демонстрират как да се използват пълноценно различни продукти (например трохи от сух хляб за миди гретен; листа от моркови за кюфтенца с тиквички и т.н.).


"симБиотично" е разположено в района на Бургаските солници, на 200 м от басейните с луга и кал, в посока града. До тук се стига лесно с велосипед или пеша от Морската градина. Има и електробусчета, които тръгват от бариерата на паркинга на Капани (в началото на велоалеята за солниците), които се движат на 20 минути до 20.00 ч. Цената на билета е 1,50 лв. в посока. В района има и безплатен паркинг за желаещите да посетят мястото с автомобил.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега