Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Дейли мейл": Генерал от германските ВВС твърди, че британски военни са разположени в Украйна

"Дейли мейл": Генерал от германските ВВС твърди, че британски военни са разположени в Украйна

Руски шпиони са подслушали разговор между генерал-лейтенант Инго Герхарц и висши офицери от Луфтвафе, след като са използвали незащитена телефонна линия, за да обсъдят военното планиране.

Началник на германските военновъздушни сили разкрива тайни операции на Обединеното кралство в Украйна, след като е обсъждал по незащитена телефонна линия изключително чувствителни военни тайни, пише британският "Дейли мейл". 

Руски шпиони са подслушали разговор между генерал-лейтенант Инго Герхарц и висши офицери от Луфтвафе, след като са използвали незащитена телефонна линия, за да обсъдят военното планиране. Разговорите са включвали потвърждение, че британски военни са разположени в Украйна, и важни подробности за транспортирането на британски ракети Storm Shadow до страната.

Германският канцлер Олаф Шолц потвърди, че записът, публикуван от руския държавен телевизионен оператор, е истински, и определи нарушението на сигурността като "много сериозно". 

Нарушението може да застраши доставките на оръжие от Великобритания и Франция за Украйна и да попречи на жизненоважното използване на крилати ракети от Киев във войната му срещу Русия.

Великобритания и другите съюзници от НАТО ще бъдат ужасени от този гаф в сигурността, тъй като все повече смятат Германия за ненадеждна. 

Русия прехвана 38-минутния разговор между лейтенант Герхарц и трима висши офицери на 19 февруари, след като те използваха стандартен софтуер за видеоконферентна връзка вместо криптирана линия. 

Ръководителят на руската държавна телевизия RT Маргарита Симонян публикува аудиозаписа в приложението за съобщения Telegram в петък.

Според руската стенограма на разговора ръководителят на германските военновъздушни сили казва: "Ако ни питат за методите на доставка, знам как го правят британците. Те винаги ги транспортират с бронирани автомобили Ridgeback. Те разполагат с няколко души на земята".

Герхарц обясни по време на разговора и как французите "изпращат Audi Q7, натоварени с ракети Scalp, в Украйна".

Разкритията в този втори гаф в областта на сигурността ще помогнат на руското разузнаване да проследи и открие такива превозни средства в Европа и на територията на Украйна. 

Герхарц добави още, че Великобритания е оборудвала украински самолети с ракети Storm Shadows и би могла да помогне за прехвърлянето на ракети Taurus в Украйна. Според началника на военновъздушните сили Германия обмисля да изпрати 100 от своите 600 ракети Taurus на Киев в две партиди от по 50. Герхарц казва, че това се прави, за да се гарантира, че ракетите "няма да променят хода на военните действия". 

Той добавя: "Ето защо не искаме да изпратим всички. И не всички в една партида. Може първо да изпратим 50 ракети, а след това да им дадем още 50. Това е напълно ясно, но това е голяма политика.От моите френски и британски колеги научих, че ситуацията с ракетите "Буря" и "Скалп" е същата. 

Ракетите имат обсег от 500 км и офицерите бяха чути да обсъждат цели, които украинците могат да ударят с тях, като руски складове за боеприпаси и Керченския мост към Крим. Германски политици заявиха, че Русия е разпространила разговора, за да окаже натиск върху канцлера да не доставя крилати ракети "Таурус" на Украйна. 

Досега Шолц отказваше да изпрати ракетите, които са подобни на британските Storm Shadow, на фона на политическите разногласия в страната. 

Бившият министър на отбраната на Великобритания Бен Уолъс заяви пред "Таймс": "Знаем, че Германия е доста проникната от руското разузнаване, така че това само показва, че те не са нито сигурни, нито надеждни.".

Министерството на отбраната на Великобритания отказа коментар.

Източник: Епицентър
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега