Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Декларациите с баркод смятат сами дължимия данък

Декларациите с баркод смятат сами дължимия данък

Годишната декларация за облагане на доходите с баркод вече е публикувана на интернет страницата на НАП. Формулярът с баркод изчислява автоматично дължимия данък след попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски, ползваните облекчения, напомнят от НАП.

Годишната декларация за облагане на доходите сбаркод вече е публикувана на интернет страницата на НАП. Формулярът с баркод изчислява автоматично дължимия данъкслед попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителнивноски, ползванитеоблекчения, напомнятот НАП.

Електронната декларация трябва да се изтегли на компютър от интернетстраницата на Агенцията и да се попълни „офлайн“.Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, ченяма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчисляваавтоматично след попълване на приложенията за различните видове доход.

От НАП напомнят също, че изпращанетона декларация с баркод предполага и по-бързо възстановяване на надвнесен данък.Това е така защото не се налага допълнителното обработване и попълване наданните от тези декларациите ръчно, тъй като информацията директно се прехвърляот формуляра след сканирането на баркода.

Подаването на декларацията с баркодстава с изпращане по пощата или на място в някои пощенски станции, къдетодиректно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично вофис на НАП.Срокът за подаване на годишнитеданъчни декларации за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г., като в същиясрок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци сеплащат по една единствена банкова сметка.

При превод на пари към бюджета сепопълват само кода за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи зацентралния бюджет“.От НАП съобщават още, че наинтернет страницата на Агенцията е достъпна и декларацията заоблагане с корпоративен данък сбаркод. Фирмите подават декларации до края на март, като това е и срокът, вкойто трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането нанаправените авансови вноски.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега