Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров ще продължи на 6 февруари

Делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров ще продължи на 6 февруари

Граничният полицай Петър Бъчваров загина на 7 ноември 2022 г. по време на дежурство по охрана на българо-турската граница в района на село Голям Дервент.

В съда за тежки престъпления в град Одрин днес се проведе второто заседание по делото за убийството на граничния полицай от Елхово Петър Бъчваров, обвиняеми за което са двама турски граждани с инициали Е.Е и М.Е.

Анадолската агенция отбелязва, че на съдебното заседание е присъствал министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

В съда е бил доведен обвиняемият Е.Е, който се намира в затвора. Другият обвиняем М.Е., който е подсъдим под съдебен контрол, не се е явил.

Присъствали са близки на убития граничар, представителите на обвинението и адвокатите на защитата, както и свидетелите на страните.  

След изслушване на свидетелите и на защитата на обвиняемите съдебният състав е присъдил да продължи задържането в ареста на обвиняемия Е.Е. и е отложил разглеждането на делото за 6 февруари 2024 г.

В хода на днешното съдебно заседание е бил изслушан свидетелят Р.Р., който е бил на границата заедно с Петър Бъчваров. Той е заявил, че Бъчваров забелязал светлина на граничната ограда и отишъл, за да провери откъде е.  Р.Р. чул изстрел и слязъл от колата, за да провери какво става. Тогава видял, че колегата му лежи неподвижен на земята, и стрелял във въздуха за помощ.

Свидетелят е посочил, че заподозрените съзнателно и умишлено са убили човек и са направили опит да убият и него самия, поради което настоява да получат най-строго наказание.

След показанията на свидетеля Р.Р. майката на убития граничар, плачейки попитала подсъдимия Е.Е. "Защо убихте моето момче?", на което подсъдимият отговорил: ”Съжалявам, моля за извинение“.

По информация на одринската медия Батъекспрес от самото начало на делото се проявява голям интерес от страна на местните медии и на медиите от България.

Министър Калин Стоянов е бил придружаван от отговорни служители на Дирекцията по сигурността в Одрин, информира медията.

Одринската медия помества и изказването на министър Стоянов, като подчертава, че от българска страна официално се изразява подкрепа и съпричастност към делото и близките на загиналия полицай. 

Граничният полицай Петър Бъчваров загина на 7 ноември 2022 г. по време на дежурство по охрана на българо-турската граница в района на село Голям Дервент. Заедно със свой колега – военнослужещ, те се натъкват на пробив в оградата на границата. При огледа полицейският служител е ранен смъртоносно от куршум, изстрелян от посока Турция. По случая са задържани двама турски граждани от турските власти.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега