Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Делян Добрев: Ще подам сигнал срещу Денков до прокуратурата и ДАНС

Делян Добрев: Ще подам сигнал срещу Денков до прокуратурата и ДАНС

"В следващите дни ще подам сигнал до Главния прокурор и шефа на ДАНС срещу премиера и отговорните членове на неговия кабинет. ", обяви Добрев във фейсбук.

"Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и затова не го изпълнявали. Не, не е мървороден! Мъртвородени за вашето правителство са интересите на България и на българския народ.". Това написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в профила си във фейсбук. Ето какво още заявява в поста си Добрев:

"В следващите дни ще подам сигнал до Главния прокурор и шефа на ДАНС срещу премиера и отговорните членове на неговия кабинет. 

Няма, според мен, никаква политическа целесъобразност в това чрез бездействия или с формални действия представяни като изпълнение на закона да се стига до ситуация, в която да е необходимо законодателната власт да изисква от изпълнителната власт да изпълнява законовите си задължения.

Несъвместимо с функционирането на правовата държава е отговорният министър „любезно“ да е пропуснал да направи това, което законът му разпорежда и този пропуск продължава месеци наред без да са налице каквито и да било обективни причини за това.

Независимо каква правна квалификация би могла да се даде на тези действия и бездействия, без съмнение, е налице грубо незачитане на законите в правова държава, в която Държавата би следвало да е въплъщение на закона в обществото. 

Неизпълнението на Закона от институции, които трябва да са гарант за неговото стриктно спазване и прилагане поставя въпроса дали не се обслужват чужди интереси – финансови и политически в ущърб на българските граждани и икономическата стабилност на страната.

Ще помоля Главния прокурор и ДАНС да изискат относимите документи и информация, относно изпълнение на задълженията по Закона, обезпечаващи неговото влизане в сила и прилагането му.

Ще помоля Главния прокурор и ДАНС да изискат информация от Министерство на финансите, дали е необходимо да се извърши нотификация на Закона и да се получи положително становище от ЕК по &2, ал. 1, т. 2 от ПЗР на Закона.


Считам, че е налице основание за предприемане на действия за изясняване на изложените факти и обстоятелства, като в зависимост от резултатите от проверката се надявам да се предприемат действия, включително като се сезират съответните правоохранителни органи."

Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и затова не го...

Публикувахте от Делян Добрев в Неделя, 12 ноември 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега