Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Демерджиев: Убийството на Алексей Петров ще бъде използвано като повод за чистка в службите

Демерджиев: Убийството на Алексей Петров ще бъде използвано като повод за чистка в службите

По думите му правителството на „сглобката“ и подкрепящото го парламентарно мнозинство за краткия период на управлението си извършиха безпрецедентен погром в сектор “Сигурност”.

Убийството на Алексей Петров ще бъде използвано от правителството като повод за чистка в службите, докато основната отговорна за противодействието на този тип престъпност дирекция - ГДБОП, на практика овладява МВР. Това се казва в изявление на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев.

"В сряда беше извършено първото показно убийство на територията на България от повече от пет години. То е безпрецедентно, доколкото жертвата – Алексей Петров, е пряко свързана с актуалните политически процеси в страната. Встрани от общественото внимание обаче остана една много важна и очевидна предпоставка за това престъпление, а и за много други. Намеренията, заявени в изтеклия запис на ПП са в ход с пълна сила", смята той.

По думите му правителството на „сглобката“ и подкрепящото го парламентарно мнозинство за краткия период на управлението си извършиха безпрецедентен погром в сектор “Сигурност”. 

"Още с встъпването на новия кабинет, главният секретар на МВР беше напълно изтласкан и изолиран от дейността на ведомството. Бяха сменени директори на главни дирекции, дирекции в администрацията и над половината директори на ОД на МВР. Още тогава предупредих, че това обезглавяване на системата ще доведе до множество трусове и негативни резултати. По този повод в една от малкото си публични изяви министърът на вътрешните работи заяви, че лично той прави тези кадрови промени, познава качествата на хората, които назначава и стои зад тях. Всички нови назначения са свързани с ГДБОП, дирекцията доскоро оглавявана от Калин Стоянов, чийто основен приоритет е да противодейства ефективно на организираната престъпност като всеки сам може да прецени доколко успешно изпълнява ГДБОП тази задача", коментира Демерджиев.

Той припомни, че в ДАНС правителството назначи двама нови заместник-председатели, в чийто ресори изцяло попадат съществените въпроси в дейността на службата. "Ясно е при това положение кой носи отговорност за случващото се в МВР и ДАНС. В един от телевизионните репортажи от 16.08. бяха припомнени думите на Бойко Борисов като главен секретар на МВР – „такива неща се случват, когато правителството се разклати“. А какви неща очакваме да се случат, когато и сектор “Сигурност” е доведен в състояние на нокаут, вследствие на безогледните интервенции в него през последните два месеца? На този фон министърът на вътрешните работи, който в единственото си появяване по медиите през последния месец декларира, че поема пълната отговорност за случващото се в МВР, отсъства, а беше пратил на мястото на убийството главния секретар, който методично е изтласкван от професионалната дейност на полицията след встъпването на новото правителство", смята бившият вътрешен министър.

И допълва, че вместо да поеме отговорността за извършения безпрецедентен погром в сектор сигурност и за разпада на държавността, на който ставаме свидетели ежедневно в рамките на това управление, правителството на „сглобката“ продължава да реализира неотклонно сценария от записа. "Днес, в 15 часа в МС премиерът Денков свиква съвещание с участието на представители на МВР и службите. Целта е очевидна – да се използва показното убийство на Алексей Петров, за да се довърши сценария от записа като се отстранят главния секретар на МВР и директора на ДАНС. От всички действия на правителството, ясно се вижда пълната му неспособност да гарантира сигурността на гражданите. Само по себе си убийството на фигура като Алексей Петров дава ясни индикации, че никой в държавата не е в безопасност. За съжаление това едва ли ще е последното посегателство от този род при така създалата се ситуация в страната", подчерта Демерджиев.

Според него по времето на последните два служебни кабинета, МВР беше символ на стабилност и законност. "То беше единствената институция, бореща се реално да осигури сигурност и спокойствие на българските граждани, на фона на множеството проблеми в прокуратурата, които станаха видими и разтресоха обществеността. Вместо да надгради върху тази основа, правителството на „сглобката“ извърши пълно отстъпление от постигнатото. Сметката, за съжаление, ще я плащаме всички ние. Всъщност важен детайл е, че в МС се свиква съвместно заседание, а не Съвет по сигурност. За това явно има причини, които ще станат известни по-късно днес!", завършва той.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега