Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ден на национален траур - България скърби за жертвите от Хитрино

Ден на национален траур - България скърби за жертвите от Хитрино

Инцидентът отне живота на 7 души, а други 29 пострадаха.

С решение на Министерския съвет днешният 12 декември (понеделник) бе обявен за ден на национален траур в памет на жертвите от взрива в село Хитрино, област Шумен. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Инцидентът отне живота на 7 души, а други 29 пострадаха. В селото са нанесени материални щети на над 50 къщи и други обществени сгради, всички жители са евакуирани. Операцията по обезопасяването на района и източването на дерайлиралите цистерни продължава.

Разследването за причините за инцидента също продължава. За момента резултатите показват, че взрив на цистерна не е имало. Взривило се е изтеклото от повредената цистерна гориво.

Днес от 12 ч. ще се проведе извънредно заседание на Министерския съвет. На него ще се разгледат мерки за справяне с последиците от инцидента на гара Хитрино. В знак на съпричастност президентът Росен Плевнелиев отмени планирането за днес връчване на трети проучвателен мандат за създаване на правителство на Реформаторския блок. Това ще се случи утре, в 11 часа, в Президентството.

Средства в помощ на жителите на Хитрино се набират от Българския червен кръст чрез SMS-и на цена 1 лев без ДДС на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори, както и по банков път:

Банкова сметка:
IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF

Бургаското сдружение “Усмивка” организира благотворителна кампания в помощ на хората от Хитрино. От днес до 25-и декември ще се събират дрехи, обувки, пакетирани хранителни продукти, минерална вода, одеяла, завивки, якета и парични средства, които ще бъдат предоставени на засегнатите от взрива.

Всеки желаещ да помогне трябва да пакетира добре дарените вещи и да посочи името си върху пакета. Даренията ще се събират в Складова база “Пиргосплод” на ул. “Янко Комитов” №4. Върху пратката трябва да бъде изписано “За сдружение “Усмивка” в кампанията “Да помогнем на пострадалите в с. Хитрино. Шуменско”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега