Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ден за матура: 52 089 зрелостници умуват над Елин Пелин

Ден за матура: 52 089 зрелостници умуват над Елин Пелин

В 8 часа днес започна първата матура от тазгодишната кампания. 52 089 абитуриенти са подали заявление за явяване на Държавния зрелостен изпит по Български и литература. В 5.25 ч. днес в МОН бе изтеглен вариант 13, като младежите ще пишат есе или интерпретативно съчинение върху повестта „Гераците“ от Елин Пелин, съобщиха от просветното министерство.

В 8 часа днес започна първата матура от тазгодишната кампания. 52 089 абитуриенти са подали заявление за явяване на Държавния зрелостен изпит по Български и литература. В 5.25 ч. днес в МОН бе изтеглен вариант 13, като младежите ще пишат есе или интерпретативно съчинение върху повестта „Гераците“ от Елин Пелин, съобщиха от просветното министерство.

Матурата ще продължи 4 часа, а за учениците със специални образователни потребности - 6 часа. Изпитът се провежда в 4 000 зали в 625 училища, а квесторите са над 10 000. Мерките за сигурност са строго затегнати и включват предварително определяне на мястото на всеки абитуриент, видеонаблюдение, умни датчици за съмнителни сигнали и т.н. Освен това, всички младежи пишат с раздадени от министерството черни химикали, а телефоните както на учениците, така и на квесторите, са извън изпитните зали. Забранени са още часовниците.

След 15.00 ч. днес на сайта на министерството ще бъде публикуван тестът с ключ за отговорите. Следващият задължителен изпит по предмет по желание ще се проведе на 20-и май. Обявяването на резултатите трябва да се случи до 10-и юни. По традиция скалата за превръщане на резултатите в оценки ще се утвърди след проверката на всички изпитни работи в зависимост от обобщените резултати в точки на випуска.

Днес се провежда и изпитът за външно оценяване на учениците от VІІ клас. Той ще стартира в 10 часа. Продължителността на задължителния модул е 60 (шестдесет) минути, а на втория допълнителен модул е 90 (деветдесет) минути.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега