Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Денков: Отнемането на автомобила след употреба на алкохол и наркотици е стъпка в правилната посока

Денков: Отнемането на автомобила след употреба на алкохол и наркотици е стъпка в правилната посока

Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното правителство заседание.

Решението на Народното събрание да се отнемат превозните средства, с които са извършени нарушения след употреба на алкохол или на наркотични вещества, е стъпка в правилната посока. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното правителство заседание. 

През последните години терминът "война по пътищата" придоби широка употреба. За съжаление България е на едно от челните места по брой убити и ранени на пътя след тези произшествия, отбеляза премиерът. 

„Затова правителството пое задачата да предложи и да вкара в действие нови и по-строги мерки, които да намалят жертвите и по-тежките произшествия“, посочи още той. 

Денков увери, че кабинетът ще направи всичко възможно новите мерки да бъдат въведени в практиката и да намалят рисковете от инциденти. 

„Особено важно е да се съкрати срокът за получаване на резултати след вземане на кръвни проби. Вече организираме, съвместно с Министерството на вътрешните работи и с другите институции, закупуването на нова апаратура, подготовката на специалисти и организирането на лаборатории в страната. Целта е тези проби да излизат като резултати в рамките на до една седмица, каквато би била добрата практика. От сега казвам, че това ще отнеме време, тъй като трябва да се набави нова и скъпа апаратура, а това става с определени процедури“, съобщи премиерът Денков.  

Министър-председателят обяви, че е възложил на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, съвместно с прокуратурата, да огледат правилата за прилагане на мерките, както са приети в закона. „Да направят възможно най-добрата организация, така че хората, които са невинни да се чувстват спокойни. Тези, които правят нарушения, да знаят, че ще получат съответните наказания“, каза още Николай Денков. 

Припомняме, че вече са в сила промените в Наказателния кодекс, съгласно които превозното средство се отнема, в случай че има наличие на наркотици или пък концентрацията на алкохол в кръвта на водача над 1,2 промила. А ако превозното средство не е на управлявалия го в момента на нарушението, следва да се заплати неговата равностойност.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Дедо
    16 авг 2023 15:23

    А за корупция по високите етажи????

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега