Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Депутатите от ГЕРБ гласуват по съвест дали да отпадне забраната за пушене

Депутатите от ГЕРБ гласуват по съвест дали да отпадне забраната за пушене

Депутатите от ГЕРБ ще гласуват изцяло по съвест дали да отпадне спорната забрана за тютюнопушенето на закрито, заявиха народните представители от управляващата партия Даниела Дариткова и Димитър Бойчев пред bTV.

Депутатите от ГЕРБ ще гласуват изцяло по съвест дали да отпадне спорната забрана за тютюнопушенето на закрито, заявиха народните представители от управляващата партия Даниела Дариткова и Димитър Бойчев пред bTV. Дариткова е член на здравната комисия, а Бойчев на икономическата.

Дариткова смята, че здравните аргументи трябва да са над бизнес аргументите. Освен това, по нейните думи, “апокалиптичната статистика” за 30% спад в бизнеса не е реална. Тя изрази загриженост за здравето на непушачите, които били принудени да вдишват дима на пушачите. Комисията по здравеопазване най-вероятно щяла да отхвърли предложението за отмяна на забраната, но не се знаело какво ще стане на гласуването от всички депутати.

Бургаският депутат Димитър Бойчев пък изрази подкрепа за промените. Той, макар и непушач, е готов да се вслуша в доводите на засегнатия бранш. Той се обяви за правото на всеки да решава сам за себе си. Призова да не се дискриминира част от обществото. Професор Милан Миланов директно обвини пък непушачите, че целта им е да “накажат” пушачите.

“Искате да ме накажете, вие да си седите вътре и да си пиете кафенцето, а аз да изляза отвънка?”. "Кеф ви е да ме гледате отвън" - допълни Миланов. Той се позова и на мъдростта на времето, цитирайки баба си, която често му казвала: “Чедо, ако една къща не мирише на тютюн и ракия - запали я!”.

Д-р Маша Гаврилова, експерт към сдружение “България без дим”, пък подкрепи закона. “Да дадем шанс на тоя закон, да видим какво ще се случи. Той, горкият, просъществува само пет месеца”. Тя не можела да повярва как би могло да се предпочетат бизнес интересите на една малка група хура пред здравето на нацията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега