Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Летищата у нас подготвени за работа в зимни условия

Летищата у нас подготвени за работа в зимни условия

Всички международни летища в България са подготвени за работа в зимни условия. Това стана ясно след едномесечна проверка от Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГД ГВА) на всички технически съоръжения и личен състав на международните летища.

Всички международни летища в България са подготвени за работа в зимни условия. Това стана ясно след едномесечна проверка от Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГД ГВА) на всички технически съоръжения и личен състав на международните летища.

Инспекторите са проверили готовността на летищата да осигурят безопасността на полетите и обслужването на пътниците и товарите през зимния сезон на 2012/2013 г.   Проверяващите от ГД ГВА са установили, че пистите за излитане и кацане, пътеките за рулиране, пероните, светотехническите системи, грунтовите площи и периметровите ограда са в добро експлоатационно състояние и планираните мероприятията по подготовката за зимна експлоатация са приключили.

Противопожарното и аварийно-спасително оборудване и складовете за гориво-смазочни материали отговарят на изискванията. Провеждат се регулярни тренировъчни учения на аварийно-спасителните групи и служби, съгласно утвърдения авариен план в съответствие с изискванията. Използваните съоръжения и техника са с технически, метрологични и сертификационни обслужвания.  

Сградният фонд е подготвен за зимна експлоатация. На инженерните системи и инсталации са извършени необходимите профилактики и функционират нормално. Необходимите количества гориво за отоплителния сезон са осигурени. Чекин гишетата, багажните ленти и информационните системи работят нормално. Енергопреносните системи са подготвени, извършени са профилактиките по трафопостове, табла, дизел-генератори и са направени необходимите измервания и проверки.

Поради строителството на новата терминална сграда на летище Бургас и свързаните с нея околни терени, се налагат временни ограничения и мерки по отношение на предвижването на техниката и персонала в част от публичните зони.   За обработка на въздухоплавателните средства са осигурени достатъчни количества противообледеняваща течност, а за третиране на изкуствените настилки по летателното поле карбамид и течност, придружени със съответните лабораторни анализи и сертификати.

Снегопочистващата техника е подготвена за експлоатация, с преминало сезонно техническо обслужване. Извършени са пробни тестове за работа при лоши метеорологични условия. Разработени са планове за поддържане на летищата при зимни условия с приоритети за действия съобразени с конкретните условия.   Използваните устройства за измерване на спирачния ефект на пистите за излитане и кацане са в постоянна експлоатационна готовност, калибрирани и с осигурени резервни гуми. Личният състав е с осигурено сезонно облекло и лични предпазни средства, съобразни с естеството на работата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега