Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Депутатите от ГЕРБ питат министър Клисарова за медицински факултет в Бургас

Депутатите от ГЕРБ питат министър Клисарова за медицински факултет в Бургас

Какви действия ще бъдат предприети от Министерството на образованието и науката за откриване на факултет по „Обществено здраве и здравни грижи” към държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Този въпрос задават в парламентарно питане народните представители от ГЕРБ-Бургас до министър Анелия Клисарова.

Какви действия ще бъдат предприети от Министерството на образованието инауката за откриване на факултет по „Обществено здраве и здравни грижи” къмдържавния университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Този въпрос задават впарламентарно питане народните представители от ГЕРБ-Бургас до министър АнелияКлисарова.

„Преди повече от половин година бургаският университет „Проф. д-р АсенЗлатаров” получи акредитация за факултет по „Обществено здраве и здравнигрижи”. Акредитационният съвет на Национална агенция за оценяване и акредитациядаде положителна оценка на становището на експертите, както и акредитация набъдещия факултет в структурата на държавното учебно заведение. От този моментнататък министърът на образованието и науката вече има основание да упражниправата си от Закона за висшето образование и да внесе проект на Решение наМинистерски съвет за предложение до Народното събрание за откриване на такъвфакултет”, припомня д-р Галина Милева.

„До ден днешен, обаче, това не е направено. Напротив. Тенденцията занеглижиране, от страна на правителството, към факултета на бургаския държавенуниверситет се увеличава. В началото на февруари т.г., по програмата „Растеж иустойчиво развитие на регионите”, бяха отпуснати милион и половина лева застроителство на факултет по фармация към Медицинския университет във Варна иполовин милион лева за негов филиал в Сливен. За Бургас предвидените средстваса 0 лева. Тези негативни събития, свързани с развитието на град Бургас всферата на образованието и науката, са факт, въпреки че от общинския бюджет награда са заделени 200 000 лв. за новия факултет”, категорична е ИвелинаВасилева от групата на ГЕРБ в Народното събрание.Депутатите настояват министър Клисарова да даде конкретни отговори.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега