Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десета поредна победа и втора титла от Созопол за Алекс Лазаров

Десета поредна победа и втора титла от Созопол за Алекс Лазаров

Александър Лазаров спечели титлата на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина

Александър Лазаров спечели титлата на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това беше трети пореден турнир за мъже в Санта Марина с награден фонд от 15 хиляди долара и носещ точки за ранглистата на ATP. Поставеният под номер 1 Александър Лазаров победи на финала номер 4 Макс Красновски (Полша) с 6:2, 6:4 за 78 минути.

Българинът постигна десета последователна победа, след като през миналата седмица триумфира във втория турнир веригата на ITF в Санта Марина. Лазаров нямаше проблеми в първия сет, в който поведе с 4:1 и спечели с 6:2. Във втората част българинът взе аванс от 4:0, но Красновски изравни. Лазаров спечели подаването си за 5:4 и стигна до пробив в последния гейм, за да затвори мача.Така Лазаров спечели седма титла от веригата на Световната федерация ITF и трета за сезона. Той спечели и турнира в София през юли на ТК "Диана".

Във финала на турнира за жени с награден фонд от 25 хиляди долара Адития Карунаратне (Хонконг) победи с 6:3, 6:1 Миа Ристич (Сърбия).В рамките на три седмици в Санта Марина се проведоха шест турнира (три за мъже и три за жени) от веригата ITF World Tennis Tour носещи точки за ранглистите на ATP и WTA с рекорден награден фонд от 120 хиляди долара.По-рано през годината в България се проведоха още два турнира от веригата с награден фонд от по 15 хиляди долара. През месец юли ТК „Диана" в София прие турнир от ITF Men′s World Tennis Tour, а през месец септември ТК „Супер Спорт" във Варна беше домакин на турнир от ITF Women′s World Tennis Tour.

През тази година България организира и 10 турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour с награден фонд от по 20 хиляди долара (общо 200 хиляди долара).Така наградните фондове на турнирите за мъже и жени през годината в България са в размер на 370 хиляди долара.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега