Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетки милиони хора са застрашени от глад, предупреди Световната банка

Десетки милиони хора са застрашени от глад, предупреди Световната банка

Средно с 33% са се повишили цените на храните в света в сравнение с юли миналата година, съобщи Световната банка. По тази приичина десетки милиони хора, на първо място в развиващите се страни, са застрашени от глад.

Средно с 33% са се повишили цените на храните в света в сравнение с юли миналата година, съобщи  Световната банка. По тази приичина десетки милиони хора, на първо място в развиващите се страни, са застрашени от глад.

В доклада си за индекса на цените на хранителните продукти, финансовата институция информира, че цените са близки до пиковите показатели от 2008 г. Царевицата е поскъпнала с 84 на сто, захарта – с 62 на сто, пшеницата – с 55 на сто, а цените на кафето са скочили с 45 на сто.

Както подчерта президентът на банката Робърт Зелик, запазването на високите цени на храните, а също ниските хранителни запаси показват, че както досега, оставаме в опасната зона, където най-много страдат уязвимите групи от населението.

Положението е трагично поради въздействието на три фактора – високите цени на храните, нищетата и нестабилността в Африканския рог, където по оценка на Световната банка от кризата са засегнати над 12 милиона души, посочи Зелик.  

Световната банка е обезпокоена от малките запаси от храни. Това според експертите на институцията създава нестабилна ситуация на пазара и засилва ръста на цените. Дори обаче в райони, където няма глад, много части от населението страдат от ръста на цените на храните, отбелязват експертите на банката.

Правителствата трябва сами да уравновесят всички социални и политически фактори и да изработят политика за защита на най-уязвимите слоеве от население в дългосрочна перспектива, се казва още в доклада на Световната банка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега