Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетки населени места в Южна България са без ток

Десетки населени места в Южна България са без ток

С нарушено електрозахранване остават районите на Смолян, Рудозем, Баните, Мадан, Златоград, съобщиха от EVN. В цялата област Смолян беше обявено бедствено положение. 26 екипа на EVN работят по възстановянето на електрозахранването за редица селища. Към момента по всички аварирали електропроводи се работи. Критична остава и обстановката в област Кърджали, където в районите на Ардино, Крумовград и Момчилград продължават дейностите на ЕСО по възстановяване на авариралите 4 подстанции.

С нарушено електрозахранване остават районите на Смолян, Рудозем, Баните, Мадан, Златоград, съобщиха от EVN.  В цялата област Смолян беше обявено бедствено положение. 26 екипа на EVN работят по възстановянето на електрозахранването за редица селища. Към момента по всички аварирали електропроводи се работи.  Критична остава и обстановката в област Кърджали, където в районите на Ардино, Крумовград и Момчилград продължават дейностите на ЕСО по възстановяване на авариралите 4 подстанции.

Без електроснабдяване остават редица селища, включително и малки махали. В област Хасково ситуацията също остава усложнена за момента. Общо 28 групи са на разположение в областта. На територията на област Пловдив основните аварии са също по  планинските части. Редица населени места остават без захранване поради отпадането и тук на 2 подстанции на ЕСО - „Пясъчник“  и „Нови Кричим“. Тук също EVN България оказва съдействие на държавния системен оператор за включване на схемата. В някои общини като Велинград, Стамболийски, Калояново, Баните, Рудозем, Златоград, Крумовград, Момчилград, Ардино ситуацията с електрозахранването остава допълнително усложнена поради изключване на подстанции, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

EVN България оказва съдействие на ЕСО за възстановяване на схемите и в тези райони. Към 13:00 ч. общо 12 подстанции на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) в посочените области остават без захранване. В област Пазарджик засегнати са планинските райони на Велинград, Белово и Пещера. Района на община Велинград остава без захранване поради отпадналата подстанция „Велинград“ на ЕСО. EVN България е ангажирала 36 свои екипи в цялата област. 

Над 150 аварийни екипа на EVN България работят за възстановяване на електрозахранването в районите с аварии. Екипите са оборудвани със високопроходими автомобили, необходимата специализирана техника и инструменти. Клиентите на EVN могат да получат повече информация на следните телефони: 

0700 1 0007 – телефон при липса на захранване

0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки

0700 1 0207 – телефон за автоматична проверка на сметка

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега