Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетки се включиха в разтърсващо емоционален "Велотон" в Бургас /Снимки и Видео/

Десетки се включиха в разтърсващо емоционален "Велотон" в Бургас /Снимки и Видео/

По време на инициативата участие взе и опечален баща, който е изгубил дъщеря си този месец след две години и половина борба с онкологично заболяване. Той дари три качествени перуки и неиползвани 20 бележки от кръводарители, които могат да влязат в употреба на пациенти при необходимост.

Дъждовната неделя не успя да спре бургазлии да се включат в благотворителния "Велотон", който е част от поредицата “Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас” и се провежда под патронажа на актрисата Гергана Стоянова. Комплексен онкологичен център - Бургас, с подкрепата на Община Бургас за пореден път организираха блатотворителната инициатива - съвместно каране на велосипеди на лекуващи, пациенти и техните близки. Всички желаещи трябваше да изминат 5 км по бургаските улици и да финишират на Пантеона. Събраните средства от серията “Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас”, ще се използват за закупуването на перуки за онкоболни пациенти, които стават част от дарителски кампании. 






"Смисълът на това лицето ти да стане по някакъв начин известно е да бъдеш в помощ на хората", коментира Гергана Стоянова. По думите ѝ популярността не е това да се раздават автографи и да се тупат в гърдите колко са известни популярните личности. 


"Във всички каузи, в които мога да се включа, винаги го правя с удоволствие, с желание и от цялото си сърце. Когато се обърнеш назад, това което остава е благодарността в очите на хората. Това е вторият Велотон, в който се включвам тази година. Първият път каузата беше да съберем средства за жени, които нямат достатъчно възможности да си направят навреме профилактичните прегледи, а е изключително важно едно такова заболяване (онкологично бел.ред.)  да бъде открито навреме. Сега правим тази кампания с цел да съберем средства за онкоболни жени, които да могат да се ползват от перуки след химеотерапията. Една добре изработена перука е в пъти по-скъпа от тези, които не са добри, а за самочувствието на една жена е важно тя да изглежда добре и да не забелязва съчувствените погледи около себе си", коментира още Стоянова и апелира всеки да се включи в кампанията.
 

Публикувахте от PoligrafF.net в Неделя, 24 октомври 2021 г.
 



По време на инициативата участие взе и опечален баща, който е изгубил дъщеря си този месец след две години и половина борба с онкологично заболяване. Той дари три качествени перуки и неиползвани 20 бележки от кръводарители, които могат да влязат в употреба на някой пациент при необходимост.    

„Тук съм да изкажа голямата болка и тъга, която имаме и благодарността към лекарския екип на КОЦ. Нашата дъщеря реши да се лекува по нетрадиционен начин, въпреки опитите на назначения ѝ лекар д-р Консулова да я разубеди. Тя пое по трънливи пътища на срещи с врачки, енерготерапевти, билкари и какви ли не. Какъв щеше да бъде изходът днес не можем да кажем, но нека традиционната медицина се използва само след като са минали през ръцете на нашите добри лекари.“, каза Валери Вълчев пред участниците във „Велотона“.  




Сред участниците се откроиха и видни политически фигури от Бургаско - Андрей Рунчев (ГЕРБ), Юлияна Мръчкова и Николай Тодоров (Изправи се!Ние идваме), Константин Лефтеров (Движение 21 - Несебър), които също подкрепиха инициативата. "Победа" АД бе основен партньор на мероприятието.

Още снимки от Велотона в Бургас може да намерите на официалната ни фейсбук страница!

Публикувахте от PoligrafF.net в Неделя, 24 октомври 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега