Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът призова за възможно най-бързо връщане на децата в училище /Видео/

Президентът призова за възможно най-бързо връщане на децата в училище /Видео/

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров изтъкна, че връщането на децата в клас е възможно, стига да се осигури и гарантира безопасна среда.

Държавният глава Румен Радев свика извънредна среща със служебни министри заради разпространението на COVID-19 у нас. На срещата президентът заяви, че застава зад мерките, въведени от служебният кабинет срещу разпространението на COVID-19.Според него обаче, начинът по който са въведени тези мерки подлежи на критика.

"Алтернативите пред служебното правителство бяха или да затвори напълно държавата, или да приложи гъвкав и отворен подход. Подкрепих вашето виждане за съхраняване на социалната и икономическата активност чрез сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест, защото смятам, че затварянето на държавата е крайна мярка", каза Радев. 

"Запознат съм, че издаване на сертификат срещу антитела е много сложен казус, но това касае хиляди българи и апелирам правителството бързо да проучи опита на други държави и той да бъде приложен и у нас", допълни Радев.

Президентът Радев обърна внимание на учениците и евентуално тяхното завръщане в клас. "Очаквам бързо връщане на децата в клас, особено от 1 до 4 клас. Чувам, че вместо обещаните безплатни тестове хората заплащат от 15 до 40 лв. на тест. Очаквам от МЗ да провери бързо тези факти и да осигури обещаните безплатни тестове", каза Радев. 

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров изтъкна, че връщането на децата в клас е възможно, стига да се осигури и гарантира безопасна среда. "Присъственото обучение изисква не само наличие на деца, а и на учители, които да са здрави. Данните показват, че от 15 септември до 10 октомври броят на карантинираните учители се увеличи около 3 пъти, а на карантинирани деца – се увеличи 5 пъти.", каза министърът на образованието Николай Денков.

В края на срещата Румен Радев призова за по-добра комуникация и по-голяма яснота от страна на правителството и призова всички българи да проявят съзнателност и отговорност, за да не се стига до ситуацията, в която в момента се намира съседна Румъния.
Среща с министри във връзка с разпространението на Covid-19

Среща с министри във връзка с разпространението на Covid-19

Публикувахте от Румен Радев в Неделя, 24 октомври 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега