Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десислава Атанасова: ГЕРБ ще бъде силна и конструктивна опозиция

Десислава Атанасова: ГЕРБ ще бъде силна и конструктивна опозиция

„Готови сме да водим политически диалог и да положим максимални усилия за възстановяване на изгорените мостове”, категорична бе тя.

Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител, въпреки това честито на първите, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в изказването от името на втората по големина група ГЕРБ-СДС на първото заседание на 46-ото Народно събрание.Действията на представители на служебния кабинет издълбаха още разделителни линии в българското общество, заяви тя. Според нея вместо да разрешат политическата криза, предсрочните избори я задълбочиха. Днес не може да се излъчи стабилно управление, свидетели сме на блокаж, смята Атанасова.

Групата на ГЕРБ-СДС ще бъде силна и конструктивна опозиция. Нашият опонент ще бъде хаосът и безидейността, безотговорността за държавата, заяви тя и допълни, че изборният резултат е огромно предизвикателство, поставено от българския народ, което изисква възстановяване на диалога.Тя отбеляза, че за разлика от други формации, от ГЕРБ не разчитат изборня резултат като победа на определена политическа сила. „Готови сме да водим политически диалог и да положим максимални усилия за възстановяване на изгорените мостове”, категорична бе тя.

„За нас той е огромно предизвикателство, поставено от българските избиратели, които изисква от всички нас възстановяване на политическия диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство. Това са трите най-важни условия за справянето със здравите, икономическите и социалните проблеми, които стоят пред нашето общество”, коментира Десислава Атанасова.

„Загрижени сме, че в управленческите приоритети на ИТН не видяхме да бъде адресирано нито едно от тези предизвикателства”, добави тя.„По всичко личи, че сложната задача, която постави българското общество, няма да бъде решена и в това Народно събрание. След провала на 45-4ия парламент, сме изправени от възможността България да се управлява от мнозинства по интереси, в които отговорността за управлението няма да се носи от политическо лидерство”, заяви Атанасова. И допълни: „България е имала подобни кабинети – на Беров и на Орешарски. Знаем, че такива правителства завършват с крах, а сметката винаги бива плащана от българските граждани. ГЕРБ-СДС няма да подкрепи такъв тип правителство, защото винаги, когато сме участвали в управлението, сме държали да носим отговорност за решенията, които взимаме”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега