Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дезинфекцират Карнобат със самолет от въздуха

Дезинфекцират Карнобат със самолет от въздуха

Пръскането ще продължи през целия ден.

Днес от 9 часа стартира дезинфекция на Карнобат от въздуха. Самолет ще пръска с широкоспектърен препарат HMI® UNI S. Той е на основата на бензалкониев хлорид  и е доказано безопасен за хора, растения, насекоми и животни, уверяват от Общината.

Целта на акцията е да бъдат дезинфекцирани всички точки от територията на град Карнобат – дворни пространства, тесни улици и особено места, където не е възможно да се достигне с техника. Пръскането ще продължи през целия ден.

Акцията със самолета стана възможна с помощта на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат, представлявано от Теодор Иванов. От сдружението са предложили своята подкрепа в борбата срещу разпространението на новия коронавирус, като са спомогнали както финансово, така и с осигуряването на самолет и пилот.

Необходимото количество от препарата за дезинфекция пък е пристигнало в Карнобат в отговор на молбата на кмета към колегата му от Велико Търново Даниел Панов за съдействие.  Препаратът HMI® UNI S се произвежда именно в старопрестолния град и заради засиленото търсене доставките му са почти невъзможни в момента. Въпреки това доставката е била извършена изключително бързо.

"Признавам, че в началото идеята ми за дезинфекция със самолет изглеждаше невъзможна, но хората, с които се свързах, показаха, че са готови на всичко за нас. Изказвам своята огромна благодарност за този жест и за протегнатата ръка на зърнопроизводителите от Карнобат ,Теодор Иванов и Здравко Сивов, както и на колегата ми от Велико Търново Даниел Панов. Те се притекоха на помощ в този труден момент и винаги ще помним това", заяви кметът Георги Димитров.

Той призова своите съграждани във връзка с предстоящата дезинфекция от въздуха да сведат до минимум излизанията от домовете си и им поднесе извиненията си заради неудобството.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега