Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитър Николов с поздрав към бургазлии по повод 9 май

Димитър Николов с поздрав към бургазлии по повод 9 май

"За съжаление днес в Европа отново ехтят оръжия и загиват невинни хора. Военният конфликт, който се води недалеч от нашата територия ни изправя пред нови изпитания", каза кметът на Бургас.

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към жителите на Бургас по повод 9 май – Ден на Европа.

„Уважаеми бургазлии,

Поздравявам Ви с 9 май – Ден на Европа,

На тази дата през 1945 година се слага край на най-големия и кръвопролитен конфликт, който човешката история познава – Втората световна война.

На тази дата отбелязваме годишнината от историческата Декларация на френския външен министър Робер Шуман. В своя реч през 1950 г. в Париж той споделя своята идея за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която ще направи войната между европейските народи немислима.

Това полага основите на създаването на една организация, която обединява в едно семейство държавите от Стария континент – Европейския съюз.

Приемането на България в тази организация е реализираната мечта страната ни да е равноправна на всички европейски държави и нашият народ да живее по демократичните закони.

Днес ние с гордост казваме, че сме част от Европейския съюз с богатото си културно-историческо наследство. Нашите учени, инженери, лекари и хора от различни професионални сфери дават своя принос за по-доброто бъдеще на човечеството.

За съжаление днес в Европа отново ехтят оръжия и загиват невинни хора. Военният конфликт, който се води недалеч от нашата територия ни изправя пред нови изпитания.

Затова днешният ден е повод отново да си дадем равносметка за пагубните последствия, които води след себе си всяка война, и да потърсим смисъла в идеите за единна Европа. Нека те бъдат основа за намирането на решение в настоящата ситуация, която изправя пред изпитание не само Европа, но и света.“
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега