Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитров: В Слънчев бряг няма спуснати бариери, достъпът е свободен

Димитров: В Слънчев бряг няма спуснати бариери, достъпът е свободен

В най-големия български туристически курорт Слънчев бряг не стои на дневен ред въпросът с „премахването” на бариерите. Това се казва в позицията на изпълнителния директор на акционерното дружество Златко Димитров.

В най-големия български туристически курорт Слънчев бряг не стои на дневен ред въпросът с „премахването” на бариерите. Това се казва в позицията на изпълнителния директор на акционерното дружество Златко Димитров. Ето какво още пише той в писмо до медиите:

След като последното ръководство на дружеството пое управлението, преди близо 3 години, бариери на подходите към Слънчев бряг не са били спускани. Достъпът за всякакъв вид превозни средства е напълно свободен. Намиращите се на определени места бариери са непрекъснато вдигнати и пречки за влизане на МПС няма.

Наличието на бариери, като съоръжения, се налага от определени мерки за сигурност и превенция срещу престъпността, когато това е нужно и по преценка на съответните отговорни институции. От тази гледна точка появилите се медийни изявления, че „в Слънчев бряг ще бъдат премахнати бариерите от 1 юни”, са най-малкото абсурдни, просто защото такива няма и не е имало. Интерпретациите нямат нищо общо с действителността и като такива са силно манипулативни и подвеждащи.  

Проблемите с автомобилния трафик и с поддържането в добро състояние на голямата по обем инфраструктура в комплекса са основна грижа и отговорност на „Слънчев бряг” АД. Въведените през миналия летен сезон мерки за контролен режим на трафика, регламентирането на безразборното паркиране със „Синя зона”, забраната за хаотично движение на вело-рикши, АТВ-та, мотори и др. опасни средства по пешеходните зони, създаде най-после нужното ниво на комфорт за почивка на туристите.

Правилата за ограничаване на нерегламентираните таксита и концентрацията на криминогенен контингент от цялата страна в Слънчев бряг, драстично снижиха броя на оплакванията, предимно от чужди граждани, станали жертва на измами, хулигански прояви, грабежи и изнудвания. Въведеният регламент срещна положителна реакция от страна на МВР, с чиито органи беше съгласуван, с цел улесняване работата на полицията и снижаване на престъпността. Адмирации бяха получени от дипломатическите мисии на държавите, чиито граждани почиват в българския туристически комплекс и които са особено загрижени за тяхната сигурност и качество на обслужването.

Действията на ръководството на дружеството са категорично съгласувани с принципала в лицето на МИЕТ, както и одобрени лично от Министър-Председателя на Р.България Бойко Борисов още през миналата година. Те са синхронизирани с изискванията на болшинството от частния бизнес, работещ на територията на курортния комплекс. Отклонение от въведената от преди миналото лято практика досега не е имало и няма. Законосъобразността на всички мерки предприети от държавното дружество по управление и стопанисване на инфраструктурата, както и по прилагането на правила за нейната експлоатация беше безусловно потвърдена от Върховна касационна прокуратура.  

За съжаление, както в началото на миналия сезон, така и в навечерието на лято 2012 г, определени среди и собственици на хотели изявяват своето несъгласие и дори съпротива срещу нормите за ред и сигурност в курорта. Преди една година бяха предизвикани позорни демонстрации пред лицето на чуждестранните туристи. Необяснима е амбицията на тези структури за запазването на десетилетния хаос, престъпност, проституция, кражби и грабежи по плажа, хотелите и алеите на Слънчев бряг, без възможности да се оказва ефективен контрол от държавата.

Само с командироване на голям брой полицаи от страната е доказано, че сериозен резултат за преодоляване на недостатъците, които петнят лицето на България и отблъскват българи и чужденци от почивка в Слънчев бряг, няма как да бъдат постигнати. Мерките трябва да бъдат комплексни и да обединяват услилията на частници, държава и общество. Презастрояването на това крайбрежие създаде за съжаление един отрицателен образ на място за почивка, което е крайно време да бъде преодоляно с воля, въвеждане на утвърдени европейски практики и стриктно спазване на законите на страната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега