Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДКЕВР иска отпадане на таксата за възстановяване на електроподаването

ДКЕВР иска отпадане на таксата за възстановяване на електроподаването

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране иска отпадане на таксата за възстановяване на електроподаването за абонатите в Югоизточна България. Ако промяната в Общите условия влезе в сила, клиентите на EVN, които пропуснат падежа на фактурата си и останат без ток, няма да заплащат допълнително за повторно включване в мрежата, след като се издължат на ЕРП-то. Такса ще има само за експресно включване в определен срок.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране иска отпадане на таксата за възстановяване на електроподаването за абонатите в Югоизточна България. Ако промяната в Общите условия влезе в сила, клиентите на EVN, които пропуснат падежа на фактурата си и останат без ток, няма да заплащат допълнително за повторно включване в мрежата, след като се издължат на ЕРП-то. Такса ще има само за експресно включване в определен срок.

От електроразпределителното дружество възстанаха срещу предложенията на Регулатора. Според EVN, отпадането на таксата противоречи на закона и икономическата логика. От компанията възразяват и срещу това два пъти да се предупреждават абонатите, които закъсняват с плащането си. Според ЕРП-то, това ще предизвика отделянето на несъразмерно голям ресурс, насочен към малка група недобросъвестни клиенти, което не е правилно.

Компанията апелира Регулатора да отложи приемането на новите Общи условия. Според EVN България трябва да се провеждат допълнителни срещи така, че да се достигне до нови регламенти, които да защитават в максимална степен правата на клиентите и възможността компаниите да изпълняват своите лицензионни ангажименти. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега